share

Μπρουσκέτα με ραπανάκια μπέικον και πικάντικο τυρί

από
Μπρουσκέτα με ραπανάκια μπέικον και πικάντικο τυρί

Σήμερα μετά από διάφορες αναποδιές έφτασε απόγευμα και δεν είχα φάει παρά μόνο ένα κομμάτι πίτας από κάποιο πολυδιαφημισμένο μαγαζί του κέντρου, που σας διαβεβαιώ ότι δεν μου είπε κάτι το ιδιαίτερο και απορώ γιατί έχω διαβάσει κάποια σχόλια για αληθινές πίτες. Ίσως συγκρίνοντας την ανυπαρξία γενικώς αξιόλογων προτάσεων. Τέλος πάντων….

Χτες βράδυ σκοτώνοντας την ώρα, ξεφύλλιζα παλιά ξένα περιοδικά, αγαπημένη συνήθεια, έπεσα πάνω σε αφιέρωμα στα ραπανάκια με διάφορες προτάσεις. Κράτησα σημειώσεις με το τι θα έφτιαχνα και να που σήμερα χρειάστηκε μια από αυτές τις ιδέες.

Με ραπανάκια που αγόρασα τελευταία στιγμή έφτιαξα αυτή τη μπρουσκέτα η οποία συνόδευσε λίγο λαχανόρυζο που υπήρχε στο ψυγείο.

Δοκιμάστε τη!!

Μπρουσκέτα με ραπανάκια μπέικον και πικάντικο τυρί

Συστατικά
  

  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 50 γρ μπέικον σε μεγάλους κύβους
  • 100 γρ ραπανάκια κομμένα στα δυο ή στα τέσσερα
  • 1 σκελίδα σκόρδου λειωμένη
  • λίγα φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
  • 1 φέτα χωριάτικου ψωμιού
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικο αλειφόμενο τυρί

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε καλά τα ταπανάκια και τα κόβουμε στα δύο ή στα τέσσερα ή στα δύο ανάλογα με το μέγεθος.
  • Κόβουμε το μπέικον σε μεγάλους κύβους
  • Σε μικρό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τους κύβους του μπέικον και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και προσθέτουμε στο τηγάνι τα ραπανάκια. Τηγανίζουμε για 3 λεπτά γυρίζοντας τα μια δυο φορές. Προσθέτουμε το λειωμένο σκόρδο και τα μισά φύλλα δεντρολίβανου και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από την εστία και ραντίζουμε με το βαλσαμικό.
  • Όσο μαγειρεύονται τα ραπανάκια βάζουμε μια μεγάλη φέτα σπιτικού χωριάτικου ψωμιού σε τοστιέρα για 1 λεπτό.
  • Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα πιάτο και αλείφουμε με το τυρί.
  • Μοιράζουμε από πάνω το μπέικον και τα ραπανάκια γαρνίρουμε με λίγα φύλλα δεντρολίβανου.
  • Αποτελεί ένα ορεκτικό ή ένα συνοδευτικό πιάτο με ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Επιλέξτε ένα πικάντικο αλειφόμενο τυρί.
Το μπέικον που χρησιμοποίησα ήταν καπνιστό σε μεγάλο κομμάτι.
Οι προτεινόμενες ποσότητες υλικών είναι για μια μπρουσκέτα, για περισσότερες πολλαπλασιάστε τις ποσότητες.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode