share

Σαλάτα με μπασμάτι αβοκάντο και μανούρι

από
Σαλάτα με μπασμάτι αβοκάντο  και μανούρι

Η ζέστη καλά κρατάει, έχω κουραστεί πολύ, ιδιαίτερα σήμερα ήταν μια δύσκολη μέρα, ούτε στη βεράντα δεν μπορούσα να βγω εξαιτίας και του δυνατού καυτού αέρα.

Όσο για μαγειρέματα τελευταία γίνονται τα ελάχιστα, δεν υπάρχει όρεξη για πολλούς λόγους.

Πριν δέκα χρόνια είχα φτιάξει μια παρόμοια σαλάτα με μπασμάτι κι αβοκάντο, με λίγο διαφορετικά υλικά.

Με μπούσουλα εκείνη τη σαλάτα σήμερα έφτιαξα αυτή που σας δίνω με υλικά που υπήρχαν στο σπίτι από τύχη.

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία κούμ κουάτ της γλάστρας μου έδωσαν μια ιδιαίτερη τσαχπινιά.

Δοκιμάστε παίζοντας κι εσείς με υλικά που έχετε στο σπίτι (δείτε στις σημειώσεις της συνταγής και άλλες προτάσεις), αυτές τις δύσκολες ζεστές μέρες!

Μπορεί να αποτελέσει ένα κύριο πιάτο ή συνοδευτικό.

Σαλάτα με μπασμάτι αβοκάντο και μανούρι

2 άτομα

Συστατικά
  

Για τη σαλάτα

  • 80 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 2 κουτ. σούπας αρακά
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 100 γρ μανούρι
  • 1-2 κουμ κουάτ προαιρετικό
  • αλάτι

Για το ντρέσινγκ

  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι σύκου
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του συν το ξύσμα του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε ακόμη τρία λεπτά.
    Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε μπολ ανάδευσης ή σαλατιέρα.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους.
    Κόβουμε και το τυρί σε κύβους και τα προσθέτουμε όλα στο ρύζι.
  • Σε ένα βαζάκι βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και αναδεύουμε καλά.
    Το αδειάζουμε στα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
    Εγώ έβαλα επιπλέον κομματάκια από τα τελευταία ώριμα κου κουάτ της γλάστρας μου.
  • Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με αμμελοφάσουλα στον ατμό.

Σημειώσεις

Μπορείτε να προσθέσετε και μικρούς κύβους από αγγούρι. 
Ένα άγριο ρύζι θα του ταίριαζε επίσης. 
Το τυρί μπορεί να είναι ένα κατσικίσιο ή και φέτα.
Αντί για το πετιμέζι σύκου μπορείτε να βάλετε πετιμέζι κρασιού.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode