share

Νέο εστιατόριο στην πόλη,” Koutsou & Co”

από
Magazi

Πριν λίγο καιρό φίλος της εστίασης μου είπε γιατί δεν γράφεις τη γνώμη σου για εστιατόρια που επισκέπτεσαι;

Η απάντηση μου ήταν απλή: ποια είμαι εγώ που θα γράψω;; Υπάρχουν τόσοι ειδικοί εκεί έξω, αρμόδιοι για αυτό τον ρόλο και επιπλέον οι έξοδοι μου πια δεν είναι πολλές. Επίσης δυσκολεύομαι πολύ στο να προτείνω μαγαζιά που δεν είμαι σίγουρη για αυτό που προσφέρουν.

Έχω βέβαια παλιότερα ξαναγράψει δυο τρία άρθρα και τότε αφορούσαν φιλικά μαγαζιά που αγάπησα πολύ τους δημιουργούς τους, είχα γευτεί τις δημιουργίες τους και κατέγραψα την εμπειρία μου, χωρίς πρόθεση διαφήμισης.

Θα μου πείτε τώρα, τι κάνεις;; Τι άλλαξε;;

Δεν άλλαξε τίποτα, συνεχίζω να πιστεύω τα ίδια πράγματα και αυτό εδώ το μικρό μου πόνημα είναι καθαρά κάτι που βγαίνει από καρδιάς για τη γυναίκα που δηλώνει η ίδια, “ταΐστρα” (περιοδικό OLIVE 10/22) και δεν είναι άλλη από την Αργυρώ Κουτσού.

Είχα ακούσει για την Αργυρώ, από φίλους που την γνώριζαν και είχαν γευτεί πιάτα της, σε παλιότερες δουλειές της.

Είχα και μια μικρή γνωριμία από έντυπα, μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση αυτό που είχα διαβάσει (OLIVE 6/23): ” Η κατσαρόλα μπορεί να χωρέσει ανόμοια πράγματα και να τα κάνει μια μπουκιά. Χωράει και το δικό μου συναίσθημα την ώρα που μαγειρεύω, αλλά και αυτό που θέλω να δώσω”.

Και ναι αυτό θέλει να κάνει η Αργυρώ στο νέο νέο δικό της “παιδί” το Koutsou & Co στο Σύνταγμα εκεί σε μια μικρή στοά.

Στόχος της να ταΐσει όπως η ίδια λέει, όχι μόνο τον Έλληνα αλλά και τον τουρίστα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και να τον κάνει να γευτεί και να καταλάβει το αληθινό Ελληνικό φαγητό.

Έτσι ένα μεσημέρι με φίλη, που την γνώριζε, βρεθήκαμε να δοκιμάζουμε κάποια από τα πρώτα της πιάτα, μιας και το μαγαζί είναι πολύ νέο.

Και ξαναπήγα με φίλο γείτονα που μοιραζόμαστε φαγητά και ό,τι άλλο βγαίνει συνήθως από τη δική μου κουζίνα.

Στο μαγειρειό λοιπόν που έστησε η Αργυρώ βάζει την αγάπη της κι αυτό φαίνεται από την πρώτη εικόνα που θα αντικρύσει κάποιος, με τα τραπεζάκια στρωμένα με λινά τραπεζομάντηλα και βάζα με φρέσκα λουλούδια, πολλές φορές από τον κήπο της.

Επιλέγει ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει για τις δημιουργίες της από μικρούς παραγωγούς, το ψαράδικο του αδελφού της και από προμηθευτές που η ίδια έχει ψάξει και εμπιστεύεται.

Το μενού ανανεώνεται σχεδόν καθημερνά, ανάλογα με το τι θα βρει στις αγορές, κρατώντας βέβαια και κάποια πιάτα σταθερά.

Την ενδιαφέρει να προσφέρει πιάτα με συνταγές από παλιές μνήμες δικές της, από διάφορους τόπους της Ελλάδας με μια νέα ίσως ματιά.

Μέχρι στιγμής γεύτηκα πολύ λίγα πιάτα, με κέρδισε αμέσως το εξαιρετικό ψωμί που συνοδεύεται από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

Επειδή λατρεύω τα θαλασσινά, τα περισσότερα πιάτα που δοκίμασα ήταν με θαλασσινά.

Για όσα δοκιμάσαμε έχουμε να πούμε τα καλύτερα και ανυπομονούμε για περισσότερες δοκιμές.

Φωτογραφίες δεν έβγαλα εγώ, τουλάχιστον δημοσιεύσιμες, δανείστηκα με την άδεια της κάποιες δικές της και είναι αυτά τα πιάτα που θέλω να δοκιμάσω. Περιμένω την επόμενη παρέα να βρεθώ ξανά εκεί..

Τα περισσότερα έχουν την πρωτοτυπία σύνθεσης υλικών με τη δική της ματιά και πάντα με γνώμονα ένα νόστιμο και τίμιο αποτέλεσμα.

Πανακότα με ανεβατό Γρεβενών και τοματίνι
Μοσχαρίσια γλώσσα με αρακά
Αρνίσιος πατσάς με πικάντικο τσορίθο
Μακαρονάδα με λευκό ταραμά
Αρακάς με σπαράγγια γαλομυζήθρα και μελάτος κρόκος

Καλό είναι να τηλεφωνήσετε πριν πάτε για το ωράριο λειτουργίας και να κάνετε κράτηση τα τραπέζια δεν είναι πολλά, βέβαια αν βρεθείτε τυχαία στην περιοχή και έχετε πεινάσει, περάστε και πιθανόν θα βρεθεί λύση.

Αν και εσείς ψάχνετε για ένα αληθινό φαγητό σας το προτείνω και θα χαρώ πολύ, αν πάτε να μάθω τη γνώμη σας.

Koutsou & co.

Ξενοφώντος 15Α

Τηλέφωνο:  21 0325 2848

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode