share

Τάρτα με ανθότυρο και κολοκυθάκια

από
Τάρτα με ανθότυρο και κολοκυθάκια

Στο ψυγείο υπήρχαν κάποια τυριά που έπρεπε άμεσα να καταναλωθούν.

Θυμήθηκα τη ζύμη που φτιάχνω για τάρτες με ανθότυρο και φρόντισα να χρησιμοποιήσω και όλα τα υπόλοιπα υλικά που υπήρχαν στο ψυγείο με δάνειο τα κολοκυθάκια από το γείτονα και έτσι είχε την τύχη να φάει από την τάρτα.

Έχω φτιάξει παραπλήσιες, με άλλη σύνθεση υλικών, παλιότερα μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ.

Τάρτα με ανθότυρο και κολοκυθάκια

Εξοπλισμός

  • Ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκατοστά

Συστατικά
  

Για τη ζύμη της τάρτας

  • 100 γρ ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 150 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

  • 250 γρ ανθότυρο
  • 50 γρ γραβιέρα ή κεφαλογραβιερα τριμμένη
  • 300 γρ κολοκυθάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3-4 λωρίδες μπέικον προαιρετικό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες
 

Για τη ζύμη

  • Ανακατεύουμε το ανθότυρο το αυγό και το λάδι και τα ζυμώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Διπλώνουμε τη ζύμη σε μεμβράνη. Την αφήνουμε 30 λεπτά στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε.
    Τα κόβουμε με μαντολίνο σε λεπτές ροδέλες πάχους το πολύ 1 εκατοστού.
    Αν δεν έχουμε μαντολίνο τα κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να είναι ισόπαχες οι ροδέλες.
    Αλατίζουμε και αφήνουμε σε σουρωτήρι για μισή ώρα τουλάχιστον.
    Στεγνώνουμε τις ροδέλες με χαρτί κουζίνας.
  • Λιώνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο σε ένα μικρό μπολάκι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο το λιώνουμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και το μισό σκορδόλαδο.
    Προσθέτουμε αλάτι με προσοχή αν είναι αρμυρή η γραβιέρα, πιπέρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση της τάρτας

  • Αλείφουμε ελαφρά την ταρτιέρα με ελαιόλαδο.
    Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε στην ταρτιέρα με τη βοήθεια μικρού ρολού ή με τα χέρια μας, είναι πολύ εύκολο να απλωθεί.
    Φροντίζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα και στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
  • Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα το μείγμα των τυριών.
  • Μοιράζουμε το μπέικον σε κομμάτια αν το επιλέξουμε.
  • Αραδιάζουμε από πάνω τις ροδέλες από τα κολοκυθάκια και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε με το υπόλοιπο σκορδόλαδο.
    Νοστιμίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά. Κλείνουμε το φούρνο κι αφήνουμε άλλα 10 λεπτά με την υπάρχουσα θερμοκρασία.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Σημειώσεις

Όλα τα τυριά και το μπέικον υπήρχαν στο σπίτι από άλλες παρασκευές και έπρεπε να χρησιμοποιηθούν άμεσα.
Αντί της γραβιέρας μπήκε ένα κομμάτι καπνιστό τυρί και πολύ λίγο μπλε τυρί.
Αυτή τη ζύμη τη χρησιμοποιώ πολλά χρόνια στις αρμυρές τάρτες, είναι πολύ εύκολη και βγαίνει αρκετά τραγανή. 
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη συγκεκριμένη τάρτα για μεγαλύτερη ευκολία ένα φύλλο σφολιάτας.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode