share

Χταπόδι με μικρόσπερμα φασόλια

από
Χταπόδι με μικρόσπερμα φασόλια

Στην κατάψυξη υπήρχε λίγο χταπόδι όπως και βρασμένα μικρόσπερμα φασόλια.

Έπαιξα φτιάχνοντας μια σαλάτα που για εμένα ήταν το κύριο γεύμα μου.

Ήταν μια νόστιμη έκπληξη που θα την επαναλάβω με μοσχάκια που είδα σήμερα ότι υπάρχουν.

Παλιότερα είχα φτιάξει καλαμαράκια με φασόλια δείτε εδώ μια εξίσου νόστιμη πρόταση.

Χταπόδι με μικρόσπερμα φασόλια

Συστατικά
  

Για το χταπόδι

  • 2-3 πλοκάμια χταποδιού ή δυο τρία μοσχάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • αλάτι
  • κοτσάνια από μαϊντανό
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά

Για τη σαλάτα

  • 150 γρ μικρόσπερμα φασόλια βρασμένα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • λίγα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 λεμόνι μικρό κομμένο σε φέτες

Διαδικασία
 

  • Ξεκινάμε βράζοντας το χταπόδι.
    Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι με τα κοτσάνια μαϊντανού, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, λίγο αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε νερό ίσα που να το σκεπάζει και βράζουμε σε μέτρια ένταση για περίπου μια ώρα μέχρι να τρυπιέται με πιρούνι και να έχει μείνει με πολύ λίγη σάλτσα.
  • Σε σαλατιέρα βάζουμε τα φασόλια με τις πιπεριές και τα φύλλα μαϊντανού.
    Ανακατεύουμε νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, το χυμό λεμονιού και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.
  • Βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το περνάμε από γκριλ ή BBQ ή από ένα καυτό τηγάνι.
  • Το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και το μοιράζουμε πάνω από τα φασόλια. Στραγγίζουμε από πάνω τη σάλτσα που είχε μείνει από το βράσιμο του χταποδιού.
    Προσθέτουμε τα κομμένα λεμόνια και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Για εμένα αποτέλεσε το κύριο γεύμα για ένα άτομο και το συνόδευσα με μια σαλάτα αγγουριού ντομάτας, ζυμωτό ψωμί και ένα ασύρτικο κρασί.
Εκτός από χταπόδι ή μοσχάκια μπορούμε να βάλουμε σουπιές ή καλαμαράκια. 
Συνήθως έχω βρασμένα φασόλια στην κατάψυξη, βράζω αρκετά και τα μοιράζω σε μπολάκια. 
Αν δεν έχετε φροντίστε να τα βάλετε να μουσκέψουν από την προηγούμενη μέρα και βράστε τα παράλληλα με το χταπόδι. 
Πολλαπλασιάστε τις ποσότητες για περισσότερη ποσότητα. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode