Πριν λίγες μέρες είχα φτιάξει αυτό το γλυκό για να γιορτάσω τη γιορτή της εγγονής μου.
Επειδή με ρώτησαν τι έκανα και για να θυμάμαι κι εγώ, μιας και ξεχνάω είπα να γράψω δυο λόγια έτσι για το αρχείο και για όσους ενδιαφέρονται.
Είναι πολύ εύκολο να γίνει και επιδέχεται πολλές τροποποιήσεις.
Δείτε περισσότερα στο τέλος της συνταγής.

Το πιο εύκολο καλοκαιρινό γλυκό
Συστατικά
- στραγγιστό γιαούρτι
- γάλα ζαχαρούχο
- μπισκότα πτι μπερ
- γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ βάζουμε ίση ποσότητα γιαουρτιού και ζαχαρούχου γάλακτος.Προσθέτουμε λίγο σιρόπι από το γλυκό και λίγα βύσσινα.Με ένα σύρμα κουζίνας ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.Τρίβουμε μπισκότα.
- Σε ποτήρια ή σε μπολάκια βάζουμε λίγο από το μπισκότο και από πάνω μια καλή κουταλιά σούπας από το μείγμα γιαουρτιού γάλακτοςΣυνεχίζουμε με μπισκότο -μείγμα δυο κουταλιές άλλες δυο φορές.Στο τέλος προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού από το βύσσινο.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Για κάθε ποτήρι χρειαζόμαστε 100 γρ γιαούρτι, 100 γρ ζαχαρούχο γάλα και 2- 3 μπισκότα.
Αν φτιάξετε μεγάλη ποσότητα μπορείτε να το κτυπήσετε στο μίξερ.
Επειδή είχε περισσέψει γάλα μια άλλη μέρα το έφτιαξα ξανά προσθέτοντας γλυκό βατόμουρα που υπήρχε στο ψυγείο και περίμενε υπομονετικά να το φάω.
Μπορούμε να βάλουμε όποιο άλλο γλυκό έχουμε, σταφύλι, κεράσι, ή κάποιο άλλο ψιλοκομμένο.
Θα το δοκιμάσω και με φρούτα, ίσως με μύρτιλα ή σμέουρα ή φράουλες στην εποχή τους.