share

Ταρτάκια με σύκα και μπλε τυρί

από
Ταρτάκια με σύκα και μπλε τυρί

Όσο υπάρχουν σύκα στο σπίτι και υπάρχουν πολλά!! θα πειραματίζομαι εκτός από μαρμελάδες εντάσσοντας τα σε φαγητά ή γλυκά. Έτσι μετά τα σύκα με επικάλυψη σοκολάτας έγιναν αυτά τα ταρτάκια μιας και ήταν διαθέσιμοι οι μικροί δίσκοι σφολιάτας στην κατάψυξη. Ότι ακριβώς χρειαζόταν για ένα μικρό συνοδευτικό κρασιού ένα βράδυ.

Μπορεί να γίνει μια μεγάλη τάρτα με φύλλο σφολιάτας για περισσότερους.

Είναι πολύ εύκολο να γίνουν, δοκιμάστε όσο ακόμη υπάρχουν σύκα.

Ταρτάκια με σύκα και μπλε τυρί

Συστατικά
  

  • 5 δίσκους σφολιάτας ή περισσότερους
  • 1 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα δεντρολίβανου ψιλοκομμένα
  • σύκα
  • ξύδι βαλσαμικό
  • μέλι
  • μπλε τυρί

Διαδικασία
 

  • Ξεπαγώνουμε τους δίσκους σφολιάτας. Τους τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Με ένα ποτήρι ή με κουπ πατ δημιουργούμε ένα δακτύλιο περιφερειακά 1 εκατοστό από την άκρη.
  • Πλένουμε τα σύκα, τα στεγνώνουμε καλά με μια πετσέτα και τα κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας το κοτσάνι τους. Φροντίζουμε το μέγεθος κάθε κομματιού να καλύπτει το δίσκο στο κέντρο του. Τοποθετούμε κάθε κομμάτι με την κομμένη επιφάνεια προς τα επάνω.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με το δεντρολίβανο και με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε το σύκο και το δίσκο σφολιάτας.
  • Στάζουμε πάνω σε κάθε σύκο λίγο βαλσάμικο και λίγο μέλι.
  • Κόβουμε μικρά κομμάτια από το τυρί και τοποθετούμε πάνω από το σύκο και λίγο πάνω στη ζύμη. Μοιράζουμε και τα φύλλα του δεντρολίβανου παντού.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα, στο κάτω ράφι του φούρνου, για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά με ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Αν επιλέξετε μεγάλη τάρτα θα απλώσετε σε όλη την επιφάνεια σύκα και από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και ίσως χρειαστεί περισσότερη ώρα ψησίματος.  
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode