share

Κοτόπουλο με λαχανικά και τσορίθο

από
Κοτόπουλο με λαχανικά και τσορίθο

Πριν αρκετά χρόνια σε μια αίθουσα αναμονής βρήκα ένα περιοδικό με συνταγές Φθινοπωρινές, το οποίο ήρθε στην Ελλάδα. Βέβαια επειδή είναι ξενόγλωσσο τα προϊόντα δεν ανταποκρίνονται πλήρως με τα δικά μας Φθινοπωρινά.

Στα ξεφυλλίσματα αυτού και άλλων πολλών σημειώνω (έχω και ημερολόγιο πλέον) τι θα ήθελα να φτιάξω ή τι μου έκανε εντύπωση.

Ένα από αυτά που κράτησα ήταν αυτό το κοτόπουλο με επιρροές από την Ισπανική κουζίνα.

Με τα τελευταία υπαίθρια λαχανικά που αγόρασα το έφτιαξα και το απολαύσαμε με παρέα, άρεσε πολύ και να ξέρετε οι κριτικές είναι πάντα αυστηρές κατά απαίτηση μου.

Μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα εορταστικό τραπέζι.

Κοτόπουλο με λαχανικά και τσορίθο

3 άτομα

Εξοπλισμός

  • Μαντεμένια γάστρα ή ταψί που να σκεπάζει

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες μικρές
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 750 γρ φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 3 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 3 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5-6 ροδέλες τσορίθο

Διαδικασία
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
  • Σε γάστρα που μπαίνει και σε εστία βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις πατάτες ( αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση) και τα κρεμμύδια. Σοτάρουμε για δυο τρία λεπτά προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ή ζωμό κοτόπουλου και τοποθετούμε τη γάστρα σκεπασμένη σε προ θερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου.
    Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα.
    Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες τα φιλέτα.
  • Συνεχίζουμε με τις ελιές τις πιπεριές και τα σκόρδα.
  • Και τέλος αραδιάζουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε πολύ λίγο νερό.
  • Σκεπάζουμε ξανά τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά.
  • Μετά τα 30 λεπτά προσθέτουμε το τσορίθο και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά με ανοιχτό καπάκι.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι τα υγρά που έχουν προκύψει. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ και δένουμε σε σάλτσα.
  • Σερβίρουμε και μοιράζουμε τη σάλτσα από πάνω.
  • Συνοδεύουμε με μια σαλάτα, σπιτικό ψωμί και ένα ποτήρι κρασί.

Σημειώσεις

Αντί του τσορίθο μπορείτε να βάλετε ένα άλλο πικάντικο σαλάμι.
Για τη σαλάτα που συνόδευσε το γεύμα μας θα μιλήσουμε σε άλλη ανάρτηση. 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode