share

Κουνουπίδι τηγανητό σε πικάντικο κουρκούτι και ντιπ μήλου συνοδευτικό

από
Κουνουπίδι τηγανητό με πικάντικο κουρκούτι

Εδώ και ένα μήνα σχεδιάζω εορταστικά γεύματα, αν και είναι άγνωστο πόσα από αυτά τα σχέδια θα υλοποιηθούν.

Εκεί στα ξεφυλλίσματα περιοδικών και βιβλίων κρατάω και μερικές ιδέες ενδιαφέρουσες για την καθημερινότητα.

Ποιος δε θα ήθελε ένα διαφορετικό συνοδευτικό για ένα ψάρι ή ένα ψητό κρέας.

Επίσης είναι ένας καλός τρόπος να φάει κάποιος το κουνουπίδι όταν δεν το συμπαθεί ιδιαίτερα.

Φίλος που δοκίμασε και δεν συμπαθεί ιδιαίτερα το κουνουπίδι είπε ότι με αυτό τον τρόπο και μάλιστα με το ντιπ μοιρασμένο πάνω στα τηγανισμένα μπουκέτα το τρώει ευχαρίστως.

Έτσι σήμερα συνόδευσα μια φέτα μπακαλιάρου με αυτό το κουνουπίδι και δίπλα αυτό το ντιπ.

Είναι τόσο εύκολο να γίνει αρκεί όπως λέω πάντα να έχουμε φροντίσει για τα υλικά.

Κουνουπίδι τηγανητό σε πικάντικο κουρκούτι και ντιπ μήλου συνοδευτικό

Συστατικά
  

Για το κουνουπίδι

  • 500 γρ μπουκέτα κουνουπιδιού
  • 100 γρ αλεύρι μαλακό
  • 1 κουτ. γλυκού κίμινο
  • 1 κουτ, γλυκού κόλιαντρο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γυκού σουσάμι ή μαυροσούσαμο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 αυγό
  • 120 ml ανθρακούχο νερό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το ντίπ μήλου

  • 1 μήλο
  • 2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 3 κουτ. σούπας ξινή κρέμα ή γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου ή ξερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν και λίγο για το σερβίρισμα

Διαδικασία
 

Για το κουνουπίδι

  • Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια μικρά.
    Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά.
    Προσθέτουμε το αυγό κτυπημένο ανακατεύοντας με σύρμα κουζίνας (φουέ).
    Προσθέτουμε σταδιακά το ανθρακούχο νερό ανακατεύοντας να πάρουμε ένα καλό κουρκούτι.
  • Προσθέτουμε μερικά μπουκέτα στο χυλό.
    Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε με μια λαβίδα τα μπουκέτα που είχαμε βάλει στο κουρκούτι.
    Τηγανίζουμε σε όχι πολύ δυνατή ένταση της εστίας (διαβάθμιση 1-9 στο 7) γυρίζοντας τα περιοδικά για 5 περίπου λεπτά.
    Βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα μπουκέτα.

Για το ντιπ

  • Καθαρίζουμε το μήλο και το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.
    Το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε την ξινή κρέμα το δυόσμο και το καγιέν και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρισμα

  • Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ντιπ και πασπαλίζουμε με καγιέν.
    Σε πιάτο αραδιάζουμε κυκλικά τα τηγανισμένα μπουκέτα κουνουπιδιού και στο κέντρο του πιάτου βάζουμε το μπολάκι με το ντιπ.
  • Προαιρετικά μπορούμε να μοιράσουμε πάνω από τα μπουκέτα φύλλα μαϊντανού ή κόλιαντρου.

Σημειώσεις

Εγώ συνόδευσα μια φέτα φρέσκου τηγανητού  μπακαλιάρου 
Αντί της ξινής κρέμας μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι στραγγιστό. Επέλεξα την κρέμα γιατί η υπάρχουσα στο σπίτι, έπρεπε άμεσα να καταναλωθεί 
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode