Είναι ωραίο να έχεις την καλύτερη πρώτη ύλη και μαζί πρόταση μαγειρέματος.
Το περασμένο Σάββατο στο Αγρόκτημα της Μαρίας και του Στέλιου εκτός της ξεναγήσεως στο κτήμα μετά τύχαμε της ωραιότερης φιλοξενίας με πολλά νόστιμα πιάτα.
Ένα από αυτά το έφτιαξε ο Στέλιος εκείνη τη στιγμή κι εγώ βέβαια ήμουν δίπλα του να παρακολουθώ.
Έφυγα από εκεί με την πρώτη ύλη στις αποσκευές μου και να τώρα το μαγείρεψα και σας το παρουσιάζω.
Είναι εύκολο νόστιμο και ιδιαίτερο λόγω της προσθήκης των υπόλοιπων υλικών, δοκιμάστε το τώρα υπάρχουν αμπελοφάσουλα στις αγορές.
Μπορεί να συνοδεύσει ψητά κρέατα ή ψάρια αλλά και αποτελέσει ένα κύριο γεύμα.
- 500 γρ αμπελοφάσουλα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κουτ. σούπας βασιλικό
- 50 ml ούζο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Καθαρίζουμε τα αμπελοφάσουλα τα πλένουμε και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει.
Δείτε επίσης δυο ακόμη προτάσεις με αμπελοφάσουλα:
Φρέσκα ζυμαρικά με ψητά ντοματίνια αρακά αμπελοφάσουλα και τυρί φέτα
Πόσο μ’ αρέσουν τ’ αμπελοφάσουλα και όλα τα φασολάκαι δεν μπορείς να φανταστείς. Συχνά τα φτιάχνω κι εγώ έτσι. Έχω πεθυμήσει τις ελληνικές ποικιλιές πάντως και ανυπομονώ να έρθω Ελλάδα να τις γευτώ! Φιλιά πολλά Ξανθή κι ελπίζω να σε βρίσκω καλά! Σε απρακολουθώ ακόμα κι αν δεν αφήνω μηνύματα 🙂