Φέτος η πρωτομαγιά είναι μαζί με το Πάσχα. Έτσι σκέφτηκα το γιορτινό μου ψωμί να είναι κάτι που θα ταιριάζει και στην Πρωτομαγιά.
Έφτιαξα αυτό το στεφάνι, με επιρροές και πάλι από τη διεθνή κουζίνα, η ζύμη του είναι περίπου τσουρεκένια και μέσα έχει σοκολάτα λευκή, φρούτα και κάρδαμο.
Η σύνθεση των φρούτων είναι δική μου η πρόταση έλεγε μόνο μάνγκο.
- 450 γρ αλεύρι δυνατό και λίγο για το πλάσιμο
- 8 γρ ξηρή μαγιά
- 50 γρ ζάχαρη
- 50 γρ βούτυρο
- 220 ml γάλα χλιαρό
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1/2 κουτ.γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 1 λοβό βανίλια
- 125 γρ λευκή σοκολάτα
- 100 γρ μάνγκο κομμένο σε μικρούς κύβους
- 50 γρ αρώνια
- 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο τριμμένο
- 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
- 1 κουτ. σούπας τριμμένα φιστίκια
- Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Διαλύουμε το βούτυρο στο γάλα προσθέτουμε και το χτυπημένο αυγό και τα προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Αν δεν έχουμε μίξερ σε μια λεκάνη ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και μετά μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ,όπου συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αντιστάσεις. Ψήνουμε το στεφάνι στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 35 λεπτά. Τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη μας αρπάξει λόγω της ζάχαρης.
Καλή Ανάσταση από όλους εμάς εδώ που φροντίζουμε τις "Συνταγές της Ασπρούλας"
Υπέροχο δείχνει!!! Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη, Καλό Μήνα! ΧΟΧΟ
πράγματι δείχνει υπέροχο! και του χρόνου με υγεία!
Έχει ιδιαίτερα όμορφη εμφάνιση το στεφάνι σου Ξανθή! Πολύ ταιριαστό με το πνεύμα της εποχής!