Τις έμαθα από τα παιδιά μου, στα ταξίδια μας στο Λονδίνο, τις αγάπησα και τις έχω φτιάξει πολλές φορές.
Μια από τις πολλές φορές, τις φωτογράφισα και αν θυμάμαι καλά τις είχα υποσχεθεί σε φίλη.
Στο Λονδίνο οι περισσότερες γλυκοπατάτες είναι κίτρινες, εδώ συνήθως αγοράζω Νάξου.
Αγοράστε Ελληνικές γλυκοπατάτες Νάξου και δοκιμάστε, δεν του λείπει τίποτα από τις τηγανητές.
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ρίγανη ή κουρκουμά ή πάπρικα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες λίγο πιο μεγάλες από όσο θα τις κάναμε τηγανητές.
- Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος .
- Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά με μια ξύλινη κουτάλα. Αν θέλουμε τα τελευταία 5 λεπτά ανεβάζουμε το ταψί στο πάνω πάνω ράφι ώστε να πάρουν λίγο χρώμα.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να κάνουμε και τις άλλες πατάτες, το έχω δοκιμάσει, πρέπει όμως να είναι κομμένες σε μικρότερα κομμάτια ή αν τις κόψουμε μεγάλες ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος ψησίματος.
Ξανθή μου έχω δοκιμάσει Ελληνικη γλυκοπατάτα και πραγματικά είναι φανταστική, θα τις φτιάξω μέσα στις γιορτές, καλά να περάσετε, καλές γιορτές!