Αρκετά η αποχή από το γράψιμο, όχι πως άλλαξε κάτι, αλλά προτιμώ να συναντώ τους φίλους μου ψυχιάτρους και ψυχολόγους για καφέ κι όχι για θεραπεία.
Αυτός εδώ ο χώρος έχει δημιουργηθεί για να με ξεκουράζει να περνάω καλά και να επικοινωνώ με ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα. Είναι πιο καθαρός από άλλα μέσα δικτύωσης τα οποία με κούρασαν πάρα πολύ.
Ο παραλογισμός στο μεγαλείο του.
Γιαυτό πάμε να φτιάξουμε γλυκό βύσσινο κάτι που το ξέρω καλά και το αγαπώ.
Η παρασκευή αυτού του γλυκού γίνεται κάθε καλοκαίρι απλά δεν έχει καταγραφεί εδώ για άγνωστους λόγους.
Τα καλύτερα βύσσινα για γλυκό είναι από άγρια βυσσινιά αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο για εμάς τους κατοίκους της πόλης βέβαια και στα χωριά από όσο γνωρίζω δύσκολα πλέον βρίσκεις.
Εγώ έχω φτάσει μέχρι Τρίπολη παλιότερα, σε κτήμα φίλων και έχω μαζέψει μόνη μου.
Τότε είχα φτιάξει γλυκό αλλά και μεγάλη ποσότητα βυσσινάδας, τη συνταγή της οποίας μπορείτε να δείτε εδώ.
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
Συστατικά
- 1500 γρ βύσσινα Βάρος καθαρισμένων 1200γραμμάρια
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
Οδηγίες
- Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσανάκια τους.
- Με μια φουρκέτα αφαιρούμε με προσοχή τα κουκούτσια τους πάνω από μπολ έτσι ώστε να μαζεύουμε το χυμό τους. (Φορέστε καλύτερα γάντια για να αποφύγετε το βάψιμο των χεριών σας)
- Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο αραδιάζουμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη, ραντίζουμε με το χυμό τους και τα αφήνουμε ένα βράδυ να βγάλουν τα υγρά τους.
- Την επομένη φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού και βράζουμε για 6-8 λεπτά από τη στιγμή αρχής του βρασμού. Δεν απομακρυνόμαστε από την κουζίνα το γλυκό φουσκώνει σε αυτό το στάδιο. Ξαφρίζουμε τυχόν αφρούς που θα δημιουργηθούν.
- Αφήνουμε για 24 ώρες σκεπασμένο με πετσέτα κουζίνας (όχι το καπάκι)
- Την επομένη αφαιρούμε τα βύσσινα με τρυπητή κουτάλα τοποθετώντας τα σε σουρωτήρι.
- Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει και προσθέτουμε ξανά τα βύσσινα στο σιρόπι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει εκ νέου προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και βγάζουμε από τη φωτιά.
- Για τα επόμενα 20- 30 λεπτά ανακινούμε την κατσαρόλα. Με αυτό το κόλπο εισχωρεί σιρόπι μέσα στα βύσσινα και το γλυκό μας έχει καλύτερη εμφάνιση.
- Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα όσο ακόμη είναι ζεστό κλείνουμε καλά τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα έως ότου κρυώσουν.
είναι από τα λίγα γλυκά του κουταλιού που φτιάχνουμε κάθε καλοκαίρι!
θα τη δοκιμάσω σίγουρα!
έχεις δίκιο, τα κοινωνικά δίκτυα ήταν σκέτη τρέλα αυτές τις μέρες. εδώ περνάμε καλύτερα! 😉
σε φιλώ
Καλησπέρα Ξανθή μου! Χαίρομαι που σε βλέπω πάλι ενεργή στο μπλογκ σου. Μας γλύκανες όμορφα με το βύσσινο. Σε φιλώ!!
Νομιζω οτι αρέσει σε όλους μας 😉
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Έχεις δίκιο Ξανθή!! Καλύτερα να μην ασχολούμαστε με την “τρελλή” καθημερινότητα και να δημιουργούμε στην κουζίνα!! Είναι υπέροχο το γλυκό σου!!!
Πολύ ωραίο! Γεια στα χέρια σου!