Όταν στο σπίτι υπάρχουν τόσες πολλές μαρμελάδες ψάχνεις πως θα τις αξιοποιήσεις εκτός από το πρωινό σου, την προσθήκη σε φαγητά, γιατί όχι, μέσα σε τάρτες cheesecake και άλλα πολλά. Όμως όταν θες γρήγορα ένα γλυκάκι πρέπει να σκεφτείς κάτι άλλο, νόστιμο και εύκολο.
Σε μια πιο χαλαρή βόλτα μου στο Σούπερ Μάρκετ παρατήρησα ότι υπάρχει συσκευασία με μικρές ζύμες κουρού. Αν και είμαι κατά των έτοιμων παρασκευασμάτων αυτή τη φορά παραστράτησα και αγόρασα μια συσκευασία.
Έτσι δοκίμασα πριν μέρες φτιάχνοντας λίγα ταρτάκια “δοκιμαστικά” τα ονόμασα και ενθουσιαστήκαμε.
Και αυτό έγινε ένα παιχνίδι, το οποίο επαναλήφθηκε και θα επαναληφθεί. Μπορείτε να φτιάχνετε όσα εσείς θέλετε αν και δεν συμφέρει ενεργειακά αλλά μια μικρή σπατάλη τη δικαιούμαστε.
- μικρά φύλλα ζύμης κουρού
- μαρμελάδα
- φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα
- λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα
- Φόρμα για μάφιν
- Ξεπαγώνουμε όσα κομμάτια ζύμης θέλουμε.
- Λαδώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τόσες θέσεις της φόρμας όσες θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Απλώνουμε προσεκτικά τη ζύμη να καλύψει και τα τοιχώματα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 15 λεπτά.
Μπορούμε να βάλουμε στο καθένα διαφορετική μαρμελάδα και διαφορετικό φρούτο ανάλογα με το τι έχουμε στο σπίτι και την εποχή.
Εγώ επειδή διατηρώ κάποια φρούτα στον καταψύκτη έκανα διάφορους συνδυασμούς φρούτων και μαρμελάδων.
Βέβαια μπορούμε να γεμίσουμε όλη τη φόρμα, τα ταρτάκια τρώγονται ευχάριστα και κρύα.
Καταπληκτική ιδέα αυτά τα ταρτάκια, με ενθουσίασαν! Είμαι σίγουρη ότι θα θα κάνω πολλές-πολλές φορές και αυτή την εποχή αλλά και το χειμώνα!
Αυτές οι έτοιμες ζύμες (ιδίως για ατομικά ταρτάκια) είναι βολικές.
Γίνονται ωραία κεράσματα και νόστιμα 😉
Έχει δίκιο η Marion! Οι ζύμες αυτές είναι πολύ βολικές για μικρές (ας πούμε ατομικές…) δημιουργίες. Όσο για τα ταρτάκια σου, Ξανθή, μου θύμισαν αυτά που έβγαζαν παλιά τα ζαχαροπλαστεία για καλοκαιρινό κέρασμα καθώς μεταφέρονταν εύκολα και δεν επιρρεάζονταν από τις ζέστες. Προσωπικά, έχω αδυναμία σε όλα τα φρουτένια γλυκά…