Στα πλαίσια δεν πετάμε τίποτα έγινε και αυτή η σαλάτα. Συνόδευσε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες μας χωρίς να χρειαστεί άλλο συνοδευτικό.
Περιχύνεται με ένα ωραίο ντρέσινγκ με ταχίνι και γιαούρτι. Αν θέλετε την νηστίσιμη εκδοχή, μιας και πλησιάζει η σαρακοστή μπορείτε να παραλείψετε το γιαούρτι.
Ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο kale και ρόδια
Συστατικά
Για τη σαλάτα
- Το μισό από ένα μέτριο κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 100 γρ kale τα τρυφερά φύλλα
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- σπόρους από μισό ρόδι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
- 1 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 κουτ. σουπας στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από ένα μικρό λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το λάχανο από τα χοντρά τμήματα και το κόβουμε με μαντολίνο ή κοφτερό μαχαίρι σε λεπτά κομμάτια. Καθαρίζουμε το kale από τα χοντρά κοτσάνια το πλένουμε και το κόβουμε. Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει και να χρυσίσει. Το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα πιάτο και το κρατάμε στην άκρη.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το κομμένο λάχανο, ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί περίπου 3 λεπτά και προσθέτουμε το kale. Συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Αποσύρουμε από την εστία και μεταφέρουμε σε πιάτο -σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τα σπόρια ροδιού.
- Σε ένα βάζο βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ μαζί με μια κουταλιά της σούπας νερό, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε τη σαλάτα μας.
Σημειώσεις
Αντί του kale μπορεί να χρησιμοποιηθεί σπανάκι ή παραπούλια.
Αν θέλετε μπορείτε να δείτε εδώ και μια άλλη ζεστή σαλάτα με κόκκινο λάχανο.