Ζυμαρικά με αρακά και ένα ελαφρύ πέστο

Ζυμαρικά με αρακά και ένα ελαφρύ πέστο

Στην κατάψυξη μου υπάρχουν σακουλάκια με αρακά, μπάμιες, φασόλια χάντρες και ρεβίθια προβρασμένα.

Για χάριν δικής μου ευκολίας είναι σε μικρές ποσότητες για εύκολη χρήση.

Σήμερα είπα να φτιάξω αρακά με καρότα στην κατσαρόλα, έλα όμως που καρότα δεν υπήρχαν στο σπίτι και έξοδος δεν προβλεπόταν.

Έτσι έβγαλα μόνο ένα μέρος από τον αρακά και θυμήθηκα μια πρόταση που είχα βρει παλιότερα για ένα ελαφρύ πέστο με δυόσμο και έτσι τα σχέδια άλλαξαν και έγινε αυτό που σας παρουσιάζω.

Σε εμένα άρεσε  πολύ, είναι εύκολο να γίνει, χωρίς πολύ ώρα στην κουζίνα, τώρα μάλιστα με τη ζέστη.

Ζυμαρικά με αρακά και ένα ελαφρύ πέστο
Print Recipe
Μερίδες
1 άτομο
Μερίδες
1 άτομο
Ζυμαρικά με αρακά και ένα ελαφρύ πέστο
Print Recipe
Μερίδες
1 άτομο
Μερίδες
1 άτομο
Συστατικά
  • 100 γρ αρακά κατεψυγμένο
  • 100 γρ ζυμαρικά εδώ έχουμε λαζάνια
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού Χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κουτ. σούπας πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
  • ανθό αλατιού
Διαδικασία
  1. Σε νερό αλατισμένο που βράζει ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε για 5-7 λεπτά. Τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τον αφήνουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο νερό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Σε ένα γουδί βάζουμε τα φύλλα δυόσμου το σκόρδο και λίγο ανθό αλατιού το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν καλά.
  3. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το πεκορίνο και συνεχίζουμε να χτυπάμε να πάρουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
  4. Μόλις τα ζυμαρικά μας βράσουν στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο πιάτο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.
Σημειώσεις

Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι σπαγγέτι ή λιγκουίνι  ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει.

Για περισσότερα άτομα πολλαπλασιάστε τα υλικά όμως μην βάλετε πολύ δυόσμο γιατί το αποτέλεσμα θα είναι έντονο.

Αν τα υλικά σας είναι περισσότερα μπορείτε να τα χτυπήσετε σε επεξεργαστή τροφίμων.

Δείτε εδώ και μια άλλη πρόταση ζυμαρικά με μπάμιες είναι τώρα η εποχή της μπάμιας.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η Ζωή Σαρλη λέει:

    Τελειο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *