Μετά τα Κυκλαδίτικα τυριά ήρθε η σειρά των τυριών της πατρίδας, όχι ότι τελείωσαν τα άλλα, έπεται συνέχεια.
Ένα πιάτο πολύ εύκολο σήμερα έγινε προκειμένου να μείνει χρόνος για την επεξεργασία των κορόμηλων που μάζεψα θα γίνει μαρμελάδα, πετιμέζι και chutney.
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού λεμονοθύμαρο συν λίγο για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας ξύδι
- 300 γρ ζυμαρικά
- 2 κουτ. σούπας ξινοτύρι
- Αλάτι και πιπέρι
- Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με το χρόνο που προτείνετε στη συσκευασία. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μοιράζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε με το ξινοτύρι λίγο λεμονοθύμαρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν πρόσθεσα αλάτι στα κρεμμύδια γιατί το ξινοτύρι ήταν αρκετά αρμυρό.
Αντί για ξινοτύρι μπορείτε να βάλετε μια ξινομυζήθρα ή ανθότυρο.
Αντί του λεμονοθύμαρου μπορούμε να βάλουμε θυμάρι ή δυόσμο.
Πολύ ωραίο φαίνεται!
Ευχαριστώ για την αναφορά!
Φιλιά