Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της κολοκύθας όχι για την ξενόφερτη γιορτή αλλά γιατί τώρα έχει γεμίσει η αγορά κολοκύθες που μας προκαλούν για δοκιμές.
Την κολοκύθα την αγαπώ και φροντίζω κάθε χρόνο από τώρα και όσο τη βρίσκω να φτιάχνω από φαγητά μέχρι γλυκά και μαρμελάδες, εδώ μπορείτε να δείτε μερικούς από τους παλιούς πειραματισμούς μου.
Για φέτος αρχίζω με μια πολύ εύκολη συνταγή με ζυμαρικά και ψητή κολοκύθα.
- 350 γρ κολοκύθα βάρος καθαρισμένης
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 3-4 λωρίδες καπνιστό μπέικον
- 250 ζυμαρικά
- 100 γρ φέτα
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Καβουρντίζουμε επίσης ελαφρά το κουκουνάρι.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.
Τα ζυμαρικά που χρησιμοποίησα ήταν ριγκατόνι, μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο μπέικον ή κάποιο απάκι.
Η εξαιρετική μαγείρισσα και φίλη Κατερίνα Ρεμούνδου πρότεινε αντί του μπέικον λουκάνικο χωριάτικο και λίγο δεντρολίβανο. Την ευχαριστώ πολύ και θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά.
Φανταστική μακαρονάδα!! Η κολοκύθα ταιριάζει τέλεια με τα αλλαντικά! Έχω φτιάξει παρόμοια με λουκάνικο ( τώρα που μου τη θύμησες πρέπει να την ξαναφτιάξω ν’ αλλάξω φωτογραφίες στην ανάρτηση χαχα)
Καλημέρα!! ναι να τη φτιάξεις μια φίλη πρότεινε και δεντρολίβανο!