Η Δευτέρα συνήθως στο σπίτι μας είναι αφιερωμένη στα ζυμαρικά.
Κάποια μέρα ανάγνωσης έπεσε στο μάτι μου μια πρόταση για παστίτσιο με πράσα, στο βιβλίο της κ. Σούλη “Κάνω τα δικά μου Ζυμαρικά” .
Επειδή αποφάσισα να κάνω εκκαθάριση υλικών από ψυγείο και ντουλάπια αυτοσχεδίασα μια παραλλαγή αυτής της πρότασης με ότι υλικά υπήρχαν στο σπίτι.
Απλά και οικονομικά καθημερινά.
- 2 πράσα
- 150 γρ ζυμαρικά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας ελιές ψιλοκομμένες χωρίς κουκούτσι
- 2 αυγά
- 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 5 κουτ. σούπας τριμμένο τυρί τύπου κεφαλοτύρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τα χαράζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τα πράσα να πάρουν μια βράση και τα στραγγίζουμε.
- Σε μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε για 5 λεπτά τα ζυμαρικά μας, τα στραγγίζουμε τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τους προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Κατά τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο. Αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.
Τα ζυμαρικά μου ήταν ανακατεμένα φιογγάκια και ταλιατέλες.
Μπορείτε να βάλετε μακαρόνια για παστίτσιο, φιογκάκια ή μόνο ταλιατέλες.