Κέικ με μπανάνα

Κέικ με μπανάνα

Σήμερα ξύπνησα από τον ήχο μιας δυνατής βροχής και εκεί που έπινα τον καφέ μου θυμήθηκα τις μπανάνες που εδώ και λίγες μέρες είχαν ωριμάσει πολύ. Επιπλέον σήμερα η ημέρα θα είναι αφιερωμένη στη μαγειρική αφήνοντας για λίγο τις χειροτεχνίες.

Η κόρη όταν ήταν εδώ πριν μήνες θυμήθηκα ότι έφτιαξε αυτό το κέικ, πάλι για να αξιοποιηθούν υπερώριμες μπανάνες. Να σας πω την αλήθεια δεν με συγκινούν τα γλυκά που περιέχουν μπανάνα γενικώς αλλά για αυτό κάτι θυμόμουν θετικό.

Η συνταγή είναι προσαρμογή από το BBC Good Food, είναι πολύ εύκολη μπορεί να θυμάσαι απέξω τις ποσότητες των υλικών και να το φτιάξεις μαζί με τα παιδιά.

Τώρα με τον εγκλεισμό αν σας περισσεύει λίγος χρόνος βάλτε τα παιδιά στην κουζίνα είναι μια πολύ καλή απασχόληση.

Εγώ έκανα μικρές τροποποιήσεις έτσι για τη σκανταλιά, πρόσθεσα λίγο βούτυρο αιγοπρόβειο αυτό που υποτίθεται θα έφτιαχνα κουραμπιέδες ( μου το έχουν χαρίσει) και αντί γλάσου άχνης έβαλα αμύγδαλα φιλέ πριν το ψήσω.

Κέικ με μπανάνα
Print Recipe
Κέικ με μπανάνα
Print Recipe
Συστατικά
  • 120 γρ βούτυρο αγελάδος μαλακό
  • 20 γρ αιγοπρόβειο βούτυρο
  • 140 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 140 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες
  • αμύγδαλα φιλέ
  • 1 Ταψί ή φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου
Διαδικασία
  1. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και τη στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Ζυγίζουμε τα υλικά μας. Λιώνουμε καλά τις μπανάνες.
  2. Σε μίξερ ή μπολ ανάμειξης ( ανάλογα με το μίξερ μας ) βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε για πέντε λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά με δυο κουταλιές από το αλεύρι και συνεχίζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
  3. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι το μπέικιν και τις μπανάνες ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και σκορπίζουμε στην επιφάνεια τα αμύγδαλα.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45-50 λεπτά ελέγχοντας να βγάνει στεγνή μια λάμα.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια του χαρτιού που έχουμε στρώσει τη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
  7. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και θα συνοδεύσουμε το πρωινό μας, το τσάι μας ή τον καφέ μας.
Σημειώσεις

Αν δεν θέλετε τα αμύγδαλα μπορείτε να κάνετε ένα γλάσο με ζάχαρη άχνη ή να πασπαλίσετε με άχνη.

Το βούτυρο μπορεί να είναι μόνο αγελαδινό όλη η ποσότητα.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Avatar Ο/Η ΦΙΛΙΤΣΑ ΜΑΝΤΙΚΑ λέει:

    Σ’ ευχαριστώ πολύ Ξανθή μου για την όμορφη συνταγή .Να σαι πάντα καλά και να μας διαφωτίζεις με όσα όμορφα φτιάχνεις .Καλές γιορτές με υγεία

Γράψτε απάντηση στο ΦΙΛΙΤΣΑ ΜΑΝΤΙΚΑ Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *