Τα κολοκυθάκια τα έχω γεμίσει με κιμά με μανιτάρια με κινόα, ήρθε και η σειρά του ψαριού.
Ένα κομμάτι φιλέτου πέρκας υπήρχε στην κατάψυξη και προκειμένου να καταναλωθεί επέλεξα να γεμίσω με αυτό τα κολοκυθάκια.
Αγόρασα αυτά τα στρογγυλά κολοκυθάκια είναι πολύ πιο εύκολο στο άδειασμα αλλά και στο γέμισμα.
Για μια διαφορετική εκδοχή δοκιμάστε τα!
- 4 κολοκυθάκια στρογγυλά
- 300 γρ φιλέτο πέρκας
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 60 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 30 ml κρασί ή ρακί
- 2 κουταλιές σούπας πλιγούρι ψιλό
- 2-3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κάρυ
- 1/4 κουτ. γλυκού κουρκουμά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 λεμόνι μεγάλο το χυμό του
- 1 κουταλιά σούπας αλεύρι η κορν φλάουρ
- Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια στο εσωτερικό και τα γυρίζουμε ανάποδα μέσα σε σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το φιλέτο της πέρκας σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι. Σε τηγάνι βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε με την πέρκα σοτάροντας μέχρι να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με λίγο κρασί ή ρακί.
Αντί της πέρκας μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο φιλέτο ψαριού.
πολύ ωραία ιδέα! ειδικά για εκείνους που δεν τρώνε εύκολα ψάρι! Το πληγούρι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με κατι άλλο; ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Καλημέρα σας, είναι μια καλή ιδέα όντως, θα μπορούσατε να βάλετε ρύζι ή κινόα.