Εδώ στο χωριό σκέφτομαι τα παλιά, πως με απλά υλικά από τον κήπο και ότι είχε το κελάρι στρωνόταν το τραπέζι.
Θυμήθηκα αυτό το φαγητό, βγήκα στη γειτονιά που έχουν κήπους μου χάρισαν κολοκυθοκορφάδες και το έφτιαξα, λίγο βιαστικά λόγω το ότι παράλληλα έφτιαχνα και χυλοπίτες.
Η μητέρα μου θυμάμαι να το φτιάχνει για κύριο πιάτο, εγώ έφτιαξα λίγο, ένα πιάτο ως συνοδευτικό.
Στις λαϊκές αγορές μπορείτε να βρείτε κολοκυθοκορφάδες, δοκιμάστε το.
Δε θα σας δώσω ακριβείς ποσότητες αυτοσχεδιάστε, άλλωστε και η μητέρα μου δεν μετρούσε ποτέ τα υλικά.
- Κολοκυθοκορφάδες και κολοκυθοανθούς
- βούτυρο
- γάλα
- τυρί φέτα
- Αλάτι και πιπέρι
- Τα βάζουμε σε νερό που βράζει για πέντε λεπτά και τα στραγγίζουμε. Τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (προαιρετικό)
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε τα λαχανικά μας και το γάλα. Αφήνουμε να βράσουν και να αρχίζει να πήζει η σάλτα τους.
- Προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε. Προσοχή στο αλάτι αν η φέτα είναι αρμυρή.
Έτσι δεν τους έχουμε φάει και ο κήπος μου βγάζει συνέχεια κολοκυθοανθούς!Τι ωραία!