Για τις ιδιαίτερες κολοκύθες μιλήσαμε σε προηγούμενη ανάρτηση.
Τότε είχα δώσει τη συνταγή για ψητή red kuri. Σήμερα γέμισα μια acorn και πάλι το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε. Η γέμιση σε συνδυασμό με τη σάρκα της κολοκύθας έδωσε ένα ιδιαίτερο και νόστιμο αποτέλεσμα.
Αν δεν βρείτε αυτή την κολοκύθα σας προτείνω να δοκιμάσετε μια μικρού μεγέθους σαν αυτή της φωτογραφίας, υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις αγορές, πέρσι τις είχα γεμίσει με σπανακόρυζο.
Τα υλικά που θα σας δώσω αρκούν για να γεμίσει μια κολοκύθα ανάλογα πολλαπλασιάστε με το πόσες εσείς θέλετε να γεμίσετε.
Μπορεί να αποτελέσει κύριο γεύμα ή συνοδευτικό.
- 1 κολοκύθα acorn
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 ξινόμηλο κομμένο σε κύβους
- 120 γρ λουκάνικο κομμένο σε μικρές ροδέλες
- 3-4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- λίγα φύλλα δεντρολίβανου
- λίγα κλωνάρια θυμάρι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σφηνάκι λευκό κρασί
- τυρί τριμμένο προαιρετικό
- Στο διάστημα αυτό ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Συνεχίζουμε στο ίδιο τηγάνι προσθέτοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα λουκάνικα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για 5 -6 λεπτά. Προσθέτουμε τα μήλα τα μυριστικά και αλατοπιπερώνουμε.
Μπορούμε στη γέμιση να προσθέσουμε μια χούφτα σπανάκι τα φύλλα μόνο.
Το λουκάνικο που χρησιμοποίησα ήταν λουκάνικο κεφτέ από τα Καραμανλίδικα του Φάνη, σας συνιστώ να το ψάξετε για αυτή την παρασκευή και όχι μόνο.
Μια άλλη γέμιση που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτή με μανιτάρια, ρύζι και φρούτα μπορείτε να δείτε τη συνταγή της εδώ
Νομίζω πως γεμιστές είναι πάντα συναρπαστικές οι κολοκύθες με ότι υλικά κι’ αν έχεις χρησιμοποιήσει κανείς, Ξανθή.
Τι όμορφες που φαίνονται ως ατομικό σερβίρισμα, για ένα τραπέζι!
Πολύ πρωτότυπη συνταγή και πολύ νόστιμη. Πολλές φορές και εγώ ψάχνω για τέτοιες γευστικές συνταγές μαγειρικής.