Στήθος κοτόπουλου είχα καιρό να φτιάξω, προτιμώ τα μπούτια επειδή το κρέας τους είναι πιο μαλακό.
Το στήθος προτιμώ να το βάζω σε πίτες ή να το κάνω σνίτσελ.
Αυτή τη φορά διάβασα μια συνταγή σε διαφημιστικό καρτελάκι Αγγλικού Σούπερ Μάρκετ και με κέντρισε να δοκιμάσω.
Το στήθος του κοτόπουλου μαρινάρεται για αρκετές ώρες και με τη συνοδευτική του σάλτσα παραμένει ζουμερό.
Βέβαια η συνταγή είχε τοποθέτηση υλικών, κάποια δεν θα ήταν δυνατόν να τα βρω και χρησιμοποίησα δικές μου εμπνεύσεις.
Το δε ριζότο με τον αρακά συνοδεύει πολύ καλά το πιάτο αυτό.
- 1 στήθος κοτόπουλου περίπου 700γρ
- 2 κουτ. γλυκού μείγμα αρτυμάτων Θυμάρι, βασιλικός, δεντρολίβανο,ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
- 40 ml ελαιόλαδο
- χυμό μισού λεμονιού
- 50 ml λευκό κρασί
- 2 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
- 150 γρ ρύζι καρολίνα
- 100 γρ αρακά
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 40 γρ βούτυρο
- αλάτι
- 600 ml ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
- Ζητάμε από το χασάπη μας να μας καθαρίσει το στήθος και να το φιλετάρει. Εναλλακτικά αγοράζουμε έτοιμα φιλέτα 2 για κάθε άτομο.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να γυαλίζει. Έχουμε ζεστάνει το ζωμό κοτόπουλου ή νερό και φροντίζουμε να κρατηθεί ζεστό καθ΄όλη τη διάρκεια του μαγειρέματος. Προσθέτουμε σταδιακά από το ζωμό ανακατεύουμε και βράζουμε πάντα σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Τα φιλέτα καλό είναι να χτυπηθούν με το "μπάτη' του χασάπη μας ή τα βάζουμε πάνω σε μια επιφάνεια κοπής και τα καλύπτουμε με μια άλλη την οποία θα χτυπήσουμε με βαρύ αντικείμενο. (οδηγίες του χασάπη μου).
Στη συγκεκριμένη συνταγή θα πρέπει να είναι αρκετά λεπτά.
Συνοδεύουμε με μια πράσινη σαλάτα ή σαλάτα λάχανου.
Στο σερβίρισμα καρυκεύουμε το ριζότο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνοδεύουμε με ένα λευκό κρασί κατά προτίμηση ίδιο με αυτό που προσθέσαμε στο κοτόπουλο.
Εμείς βέβαια το συνοδεύσαμε με ένα μηλίτη ASPAL, πρώτη φορά δοκιμασμένο και άρεσε πολύ.
Πάνω που είχα σκοπό να ψάξω να βρω κάποια συνταγή για να γίνει πιο μαλακό και ζουμερό το στήθος κοτόπουλου! Μπαίνει στο πρόγραμμα για αύριο!!!
Πολύ ωραίο! Πολύ αρωματικό!
Καλησπέρα. Ωραία ιδίεα για το, συνήθως αδιάφορο, στήθος. Δεν είναι καλύτερα από το χτύπημα, που έχω την αίσθηση ότι χαλάει αρκετά την υφή, να ανοίξουμε το φιλέτο σαν βιβλίο από τη χοντρή του πλευρά;
Καλησπέρα Κλεομένη, ο χασάπης μου προτείνει ως καλύτερη λύση να μπει ανάμεσα σε δυο επίπεδες επιφάνειες κοπής και να χτυπηθεί η επάνω επιφάνεια ώστε να μην χαλάει η υφή, εγώ βέβαια όταν το αγόρασα δεν ήξερα τι ακριβώς θα κάνω και δεν ζήτησα επαγγελματική συμβουλή έτσι το χτύπησα με το γουδοχέρι. Όταν αγοράσω ξανά θα ζητήσω αυτό που λες.
εγώ πάλι που είμαι από τους λίγους που προτιμούν το φιλέτο του κοτόπουλου από τα μπουτάκια, είμαι μια χαρά με αυτή τη συνταγή!!! 🙂
Καταπληκτικη συνταγη. Και του κοτοπουλου και του ριζοτο. Δεν θα αλλαζα τιποτα απο αυτο το πιατο!!
φαινεται νοστιμοτατο,λαχταριστο,αρωματικο…ε τι αλλο να ζητησω παο ενα φιλετο κοτοπουλο…τα χει ολα!!!!
φιλια πολλα!!!!
Πολύ μου άρεσε που έβαλες τυρί κρέμα και όχι κρέμα γάλακτος!
Και το πιάτο δείχνει λαχταριστό!
Καλό απόγευμα~
Μου αρέσει πολύ ότι έχει να κάνει με κοτόπουλο! Ωραία συνταγή και ωραία αλλαγή του μπλοκ! Εγώ τώρα το πήρα χαμπάρι!!Με γεια!
Το κοτοπουλάκι μαριναρίστηκε και έγινε ζουμερό και νόστιμο Ξανθή μου! Μου αρέσει η προσθήκη του τυριού-κρέμα. Κάποιες φορές το πριτιμώ σε τέτοιες συνταγές αντί της κρέμας γάλακτος! Το κοτόπουλο και το ριζότο ταίριαξαν μια χαρά!!
Καλό βράδυ.