Αν θέλεις να αξιοποιήσεις τα λαχανικά που έμειναν από άλλα μαγειρέματα ή και να δημιουργήσεις ένα δικό σου πιάτο με λαχανικά της αρεσκείας σου φτιάχνεις αυτό εδώ το εύκολο πιάτο που μοιάζει λίγο με σουφλέ λόγω της προσθήκης αυγών και γάλακτος.
Εγώ έβαλα ότι λαχανικά υπήρχαν στο συρτάρι του ψυγείου και λουκάνικα καπνιστά που βρήκα σε κοντινό Σούπερ Μάρκετ.
Για τις δύσκολες μέρες που ο χρόνος μας είναι περιορισμένος.
- 4 λουκάνικα
- 2 μικρά πράσα κομμένα σε μπαστουνάκια
- 10 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα
- 100 γρ αρακά
- 100 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 μεγάλα αυγά
- 200 ml γάλα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Καθαρίζουμε τα πράσα και τα σπαράγγια και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά τον ξεπαγώνουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα.
- Στο διάστημα αυτό σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ξύσμα λεμονιού και προσθέτουμε το γάλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και τυρί φέτα.
Αντί για σπαράγγια μπορούμε να βάλουμε φασολάκια ή μπάμιες ανάλογα με την εποχή.
Νόστιμο και εύκολο πιάτο!
Μου αρέσει που συνδυάζει το λουκάνικο με αρκετά λαχανικά που δίνουν δροσιά στη γεύση!