Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο

από
Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο

Σήμερα θα μιλήσουμε πιο πολύ για τις φιλίες του διαδικτύου οι οποίες  με έχουν επηρεάσει στο γράψιμο και στις συνταγές μου.

Μια από τις πολλές φίλες που έχω γνωρίσει μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι η Ελένη.

Η Ελένη ζει στην Ικαρία έχοντας με την οικογένεια της μια υπέροχη αγροτουριστική μονάδα.

Είχαμε ανταλλάξει κάποιες πληροφορίες για αυτά που ασχολούμαι και μόνο.

Ώσπου μια μέρα πριν καιρό με ένα μήνυμα της μου ζητούσε να πιούμε ένα καφέ τις μέρες που θα ήταν στην Αθήνα.

Δεν σας κρύβω ότι κάπως έτσι έχω γνωρίσει από κοντά και άλλες φίλες και φίλους και έχει δημιουργηθεί μια καλή φιλία.

Με την Ελένη κάτι με έδεσε πιο πολύ και αυτό νομίζω είναι η αλήθεια της, για αυτό που κάνει, εκεί στην μακρινή για μας Ικαρία.

Μέσα σε λίγες ώρες είπαμε τόσα πολλά και δε θα μας έφταναν πολλές ώρες να μιλάμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και εμπειρίες μαγειρικής ή όχι.

Περιμένω με αγωνία κάθε φορά μια φωτογραφία της από τον υπέροχο χώρο της, μου αρέσει να μαθαίνω τα νέα της και χαίρομαι όταν ακούω ότι οι επισκέπτες της όλο και  γίνονται περισσότεροι αλλά και πολυπολιτισμικοι από πολλές χώρες του πλανήτη.

Γιατί ναι, εκεί φτάνουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θέλουν να γνωρίσουν την Ελληνική κουλτούρα της μαγειρικής και των πρώτων υλών που η οικογένεια της Ελένης με πολύ αγάπη και φροντίδα παράγει στο κτήμα της.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία ανταλλαγής εικόνων ζηλεύοντας προσπάθησα με τις οδηγίες της να μαγειρέψω κι αυτό το πιάτο που θα σας παρουσιάσω σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι όταν μου το περιέγραφε από το τηλέφωνο μου θύμισε κάτι που έφτιαχνε η μητέρα μου με τα λαχανικά του κήπου της με τη διαφορά ότι εκείνη δεν έβαζε καλαμπόκια.

Όταν τα φαγητά περιέχουν μνήμες και περιγραφές είναι πάντα πιο νόστιμα, αν μάλιστα έχετε και δικό σας κήπο τότε θα είναι ακόμη πιο νόστιμο.

Ελένη σε ευχαριστώ πολύ για τη φιλία είναι κάτι που με κάνει περήφανη.

Εσείς αν πάτε στην Ικαρία φροντίστε να επισκεφτείτε την Ελένη  και προς το παρόν δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για όλα όσα κάνει.

 

 

Μα(γ)εργιό Ικαριώτικο

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 400 γρ φασολάκια
  • 5 μικρές πατάτες
  • 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λουρίδες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
  • 3 ώριμες ντομάτες περασμένες στο χοντρό του τρύφτη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά καλαμπόκια κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 ml ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα φασολάκια. Ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά μας.
  • Σε μια μαντεμένια γάστρα ή σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο αραδιάζουμε τα λαχανικά μας εναλλάξ αρχίζοντας από τα φασολάκια.
  • Καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά μας και προσθέτουμε το ελαιόλαδο
  • Φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού στην αρχή σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια.
  • Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να μελώσει η σάλτσα τους
  • Σερβίρουμε με μια χωριάτικη σαλάτα και σπιτικό ψωμί

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ελαιόλαδο.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • mia maria
    • 29 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο φαγητό! Ελληνικό και καλοκαιρινό!
    Καλή εβδομάδα!

    • mia xara
    • 30 Ιουνίου 2015
    Απάντηση

    Σλουρπ!!! Νοστιμότατο φαγητό, Ξανθή, έτσι το μαγείρευαν και η μαμά μου και η γιαγιά μου, χωρίς όμως το καλαμπόκι! Είναι πράγματι όμορφο να δημιουργείς νέες φιλίες, ιδίως με άτομα που έχεις κοινά ενδιαφέροντα! Καλή εβδομάδα, ΧΟΧΟ

    • Ειρήνη Κορκου
    • 1 Ιουλίου 2020
    Απάντηση

    Ωραίο! καλή συνέχεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode