Όταν έχεις πολύ καλή πρώτη ύλη θέλεις να κάνεις από κάτι απλό μέχρι κάτι ασυνήθιστο.
Και εγώ συνήθως θέλω οι πειραματισμοί μου να γίνονται με περίεργους συνδυασμούς χωρίς πάντα να ξέρω πιο θα είναι το αποτέλεσμα αν θα αρέσει ή όχι.
Ευτυχώς τις περισσότερες φορές όλα πάνε καλά και το αποτέλεσμα με κάνει χαρούμενη ιδιαίτερα όταν και οι ομοτράπεζοι μου μένουν ευχαριστημένοι από αυτό που ετοίμασα.
Αυτό έγινε και τώρα, είχα τα καλύτερα μανιτάρια της αγοράς από το Αγρόκτημα Μαρίας Τσατίρη, οι δε περιηγήσεις μου σε περιοδικά αρχείου, θεματικά εποχών, έπεσαν σε μανιτάρια γεμιστά με κινόα ρικότα και ξηρούς καρπούς.
Εγώ κράτησα την ιδέα της κινόα και έβαλα ανθότυρο και καρύδια από τις καρυδιές μου.
Το αποτέλεσμα εκπληκτικό οι δοκιμαστές ενθουσιάστηκαν!!
Δικό σας.
- 3 μεγάλα μανιτάρια πόρτο μπέλο
- 60 γρ κινόα
- 2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 100 γρ ανθότυρο
- 3 κουτ. σούπας καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη
- Αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι
- Ξεπλένουμε μέσα σε σουρωτήρι την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό. Την βάζουμε σε κατσαρολάκι με νερό να την σκεπάζει και λίγο πιο πάνω και τη βράζουμε για 20 λεπτά. Την στραγγίζουμε και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι προσθέτοντας και τα κομμένα μανιτάρια να σοταριστούν κι αυτά.
- Μεταφέρουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια - μανιτάρια στο μπολ με την κινόα και προσθέτουμε το ανθότυρο τα καρύδια και τη ρίγανη. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως με μια πράσινη σαλάτα ή ως συνοδευτικό.
Αν δεν σας αρέσει η κινόα αντικαταστήστε την με ρύζι ή πλιγούρι.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ανθότυρο με μια κρέμα καρύδας για νηστίσιμο αποτέλεσμα.
Η πρόταση των συγκεκριμένων μανιταριών δεν επέχει θέση διαφήμισης, αλλά τη γνώμη μου δοκιμασμένου προϊόντος.
Ωραίος μεζές για πικ νικ…
Να το εκλάβω ως παραγγελία;;λες να το πάρουμε μαζί μας.
Τέλειο ορεκτικό.
Ωραία η γέμιση Ξανθή.
μμμ, εξαιρετικό!! θα μου αρέσει σίγουρα!