Στην τελευταία επίσκεψη μας στο Λονδίνο κάναμε μια εκδρομή, οικογενειακώς, στο Brighton.
Μια ώρα περίπου με το τρένο από τον σταθμό London Bridge του Λονδίνου και με εισιτήριο πολύ φτηνό.
Το Brighton είναι παραθαλάσσια πόλη στα νότια Ανατολικά της Αγγλίας με πολλά αξιοθέατα και πολύ τουρισμό.
Αφού κάναμε πολλές βόλτες, στην παραλία, στην παλιά πόλη και σε ένα υπέροχο κάστρο,φωτογραφίσαμε, φάγαμε και πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
Στο δρόμο προς το σταθμό, υπήρχε ένα κτίριο στο οποίο στεγάζεται μεγάλο βιβλιοπωλείο, το οποίο επισκέφτηκα μαζί με την κόρη μου και φυσικά πήγαμε στο τμήμα βιβλίων μαγειρικής.
Εκεί αγόρασα αυτό το βιβλίο από το οποίο αντλώ ιδέες για νέους πειραματισμούς. Δεν ξέρω αν θα κατορθώσω ποτέ να φτιάξω 200 μαρμελάδες, αλλά πάντα το έχω σε πρώτη ζήτηση για ξεφύλλισμα στις ώρες χαλάρωσης.
Εκείνο βέβαια που μου έκανε μεγάλη εντύπωση σε αυτό το βιβλιοπωλείο είναι ότι σε όλους τους ορόφους είχε κόσμο που έπινε τον καφέ του αναζητώντας νέους τίτλους βιβλίων, ιδιαίτερα δε το παιδικό τμήμα, ήταν γεμάτο από παιδιά, που με τους γονείς τους ξεφύλλιζαν βιβλία και σχολίαζαν τίτλους που θα τους ενδιέφεραν για αγορά.
Μετά από αυτή τη μικρή εισαγωγή – χρωστώ και άλλες περιηγήσεις από το ταξίδι μας – θα σας παρουσιάσω τη σημερινή μου μαρμελάδα που έγινε με ιδέα από αυτό το βιβλίο.
Είναι πολύ εύκολη και ιδανική, κατά τη δική μου γνώμη, για επικάλυψη cheesecake.
Μαρμελάδα με άγρια βατόμουρα και ώριμα σύκα
Συστατικά
- 500 γρ άγρια βατόμουρα
- 500 γρ ώριμα σύκα
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 300 ml νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- χυμό ενός λεμονιού
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα βατόμουρα από τυχόν κοτσανάκια, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
- Πλένουμε τα σύκα αφαιρούμε το κοτσανάκι τους και τα κόβουμε στα τέσσερα. Αν δεν έχετε πληροφορίες για την προέλευση των σύκων αφαιρέστε τις φλούδες.
- Τοποθετούμε τα βατόμουρα τα σύκα και το ξύλο κανέλας σε κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού. Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνουμε λίγο την ένταση της θερμοκρασίας και συνεχίζουμε το βρασμό ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα (περίπου 10 λεπτά ανάλογα με την ωριμότητα)
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχίζοντας το βράσιμο μέχρι να λιώσει. Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει (έλεγχος με θερμόμετρο 103-104 βαθμοί)
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείνουμε καλά και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν τα βάζα.
Πολύ ωραία φαίνεται Ξανθή
Κι εγώ νομίζω πως για επικάλυψη τσιζ κεικ θα ήταν εξαιρετική.
Την επόμενη εβδομάδα θα δοκιμαστεί αντί τούρτας!!
Καλημέρα!! Φαίνεται απίθανη!
Έχει πολύ ενδιαφέρον αυτός ο συνδυασμός!
Καλοφάγωτη ????