Εδώ στο χωριό κάνουμε και μερικές ατασθαλίες, κάποια βράδια αντί για το καθιερωμένο φρούτο, μεζεδάκια ετοιμάζονται και κρασάκι μπαίνει στα ποτήρια, διακοπές είμαστε ας το ρίξουμε λίγο έξω.
Είναι κι αυτά τα ηλιοβασιλέματα που σε ξεσηκώνουν!!!
Για να συνοδεύσουμε λοιπόν το κρασί μας έφτιαξα ένα δικής μου έμπνευσης μπουγιουρντί, με ότι υλικά υπήρχαν διαθέσιμα.
- 50 γρ τυρί φέτα τριμμένη σε μεγαλούτσικα κομμάτια
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- λίγα κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης
- λεπτοκομμένες φέτες αρσενικού Νάξου ή κάποιο πικάντικο κασέρι
- ελαιόλαδο
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά.
- αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αραδιάζουμε στην επιφάνεια του πυρέξ τις φέτες από το αρσενικό.
- Βάζουμε ξανά στο φούρνο για άλλα πέντε λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να μην υπάρχουν πολλά υγρά.
Αντί της καυτερής πιπεριάς μπορείτε να βάλετε μπούκοβο ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
Αντί φρέσκιας ρίγανης θα μπορούσε να μπει φρέσκος δυόσμος.