Μα τις πατάτες σουβλάκι θα φτιάξεις;; Ναι γιατί όχι!!
Ένας πειραματισμός που έγινε πριν λίγες μέρες ήρθε η ώρα να καταγραφεί.
Αν δεν έχετε BBQ ψήστε τα σουβλάκια στο γκριλ μια χαρά θα είναι.
Μπορείτε με αυτά να συνοδέψετε ένα ψητό κρέας ή ψάρι ή ακόμη να σταθούν σε ένα μπουφέ.
- πατάτες κατά προτίμηση μικρές
- ντοματίνια
- πιπεριές
- κρεμμύδια σε φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- σκόρδο σε σκόνη ή λιωμένες σκελίδες
- καπνιστή πάπρικα
- μπούκοβο
- ελαιόλαδο
- μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό που να τις σκεπάζει καλά.
- Τοποθετούμε στην εστία και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
- Αποσύρουμε από την εστία στραγγίζουμε και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα ή τρία ανάλογα από το μέγεθος.
- Τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ντοματίνια πιπεριές κρεμμύδια (αν θέλουμε).
- Ψήνουμε τα σουβλάκια σε δυνατό BBQ ή σε δυνατό γκριλ του φούρνου μας για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντας περιοδικά.
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Αν σας αρέσουν οι πατάτες με τη φλούδα, μπορείτε να μην τις καθαρίσετε, αρκεί να τις έχετε πλύνει πάρα πολύ καλά.
Προσοχή να μην παραβράσουν οι πατάτες.
Νόστιμο, υγιεινό και πολύχρωμο, τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα συνοδευτικό? Ξεφεύγουμε από τις απλές πατάτες και δίνουμε μία νότα πρωτοτυπίας με απλά υλικά!