Όπως έχω πει και παλιότερα το πρωινό γεύμα είναι το βασικότερο της ημέρας.
Στο σπίτι μας δεν το παραλείπουμε σχεδόν ποτέ και κατά καιρούς ψάχνω νέες ιδέες με διαφορετικά προϊόντα για ποικιλία και όχι μόνο.
Εδώ και λίγους μήνες “παράγω” το δικό μου κεφίρ και προσπαθώ να το εντάξω σε διαφορετικές παρασκευές.
Έτσι μια ιδέα που είδα σε διαφήμιση περιοδικού στο Λονδίνο φρόντισα να την υλοποιήσω με δικές μου παρεμβάσεις.
Είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστεί από το βράδυ και να σερβιριστεί το πρωί ή και να μεταφερθεί, από τους πιο βιαστικούς, στο γραφείο.
Μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ως την προσθήκη των φρούτων ανάλογα με την εποχή.
- 50 γρ νιφάδες βρώμης
- 200 ml κεφίρ
- 2 γρ σκόνη από αρώνια ή μύρτιλλα
- 70 γρ μύρτιλλα φρέσκα
- 1 κουτ γλυκού αμύγδαλα φιλέ
- 1 βαζάκι με σκέπασμα ή ένα ποτήρι
- Από το βράδυ βάζουμε, σε ένα βαζάκι ή ένα ποτήρι, τις νιφάδες βρώμης τη σκόνη από αρώνια ή μύρτιλλα και προσθέτουμε το κεφίρ. Φροντίζουμε να μη γεμίσει το βάζο μας μέχρι πάνω.
- Ανακατεύουμε καλά με ένα πλαστικό ή ξύλινο κουτάλι και σκεπάζουμε με το καπάκι ή με σελοφάν. Τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Το πρωί βγάζουμε από το ψυγείο και προσθέτουμε από πάνω τα φρούτα και τα αμύγδαλα.
Τα φρούτα που θα προστεθούν μπορεί να είναι αρώνια, φράουλες, βερίκοκα, ροδάκινα, σύκα.
Επίσης μπορούμε αντί των αμυγδάλων να προσθέσουμε χοντροκομμένα καρύδια.
Σκόνη από αρώνια ή μύρτιλλα θα βρείτε στη Berryland ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Περισσότερες ιδέες για το πρωινό σας μπορείτε να δείτε εδώ