Ρυζόγαλο φούρνου αρωματισμένο με καρδάμωμο και σαγκουίνια

Ρυζόγαλο φούρνου αρωματισμένο με καρδάμωμο και σαγκουίνια

Ένα περιοδικό που μου έφερε ο γιος με έκανε να μπω σε νέους πειραματιστώ με νέες ιδέες προσαρμοσμένες πάντα με προϊόντα που θα βρω εύκολα τώρα.

Το δικό μας ρυζόγαλο οι ξένοι το λένε pudding και συνήθως το φτιάχνουν στο φούρνο.

Εγώ το έφτιαξα σε μικρά μπολάκια που μπορούν να μπουν στο φούρνο, μπορεί όμως να μπει σε πυρίμαχο μικρό σκεύος όλο μαζί.

Μεγάλη σημασία έχει η επιλογή του ρυζιού, εγώ χρησιμοποίησα καρολίνα, διάβασα ότι και το Arborio  είναι κατάλληλο.

Όσο για τον αρωματισμό του επέλεξα το καρδάμωμο αλλά η βανίλια θα του ταιριάζει πολύ καλά.

Τα σαγκουίνια ήταν μια επιπλέον επιλογή για τον αρωματισμό του.

 

 

Ρυζόγαλο φούρνου αρωματισμένο με καρδάμωμο και σαγκουίνια
Print Recipe
Μερίδες
4 μπολάκια
Μερίδες
4 μπολάκια
Ρυζόγαλο φούρνου αρωματισμένο με καρδάμωμο και σαγκουίνια
Print Recipe
Μερίδες
4 μπολάκια
Μερίδες
4 μπολάκια
Συστατικά
  • 500 ml γάλα
  • 5-6 λοβούς καρδάμωμου
  • 30 γρ ζάχαρη
  • 70 γρ ρύζι καρολίνα
  • 2 πορτοκάλια σαγκουίνια
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
Διαδικασία
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με τα σποράκια από τους λοβούς του καρδάμωμου και ζεσταίνουμε, χωρίς να βράσουμε. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να σταθεί μια ώρα να βγουν τα αρώματα του καρδάμωμου.
  2. Ανακατευθούμε το ρύζι με τη ζάχαρη, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι και μοιράζουμε στα μπολάκια. Σουρώνουμε το γάλα και το μοιράζουμε στα μπολάκια.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για μία ώρα.
  4. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκατοστού. Τις αραδιάζουμε σε ταψί και περιχύνουμε με το μέλι. Ψήνουμε μαζί με το ρυζόγαλο για 25 λεπτά.
  5. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γαρνίρουμε με τα κομμάτια πορτοκαλιού και το ζουμί που θα υπάρχει στο ταψί.
  6. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Σημειώσεις

Το γάλα μου ήταν κατσικίσιο ευγενική χορηγία των γειτόνων μου που επέστρεψαν από χωριό της Αρκαδίας και ήταν με αρκετά λιπαρά.

Μπορείτε να αφαιρέσετε 100 ml  από το γάλα και να το αντικαταστήσετε με κρέμα γάλακτος.

 

Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

1 Απάντηση

  1. Ο/Η Μσριάννα λέει:

    Πολύ ωραίο ρυζόγαλο!!! Λατρεύω το καρδάμωμο και θα το δοκιμάσω σύντομα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *