Μια ανοιξιάτικη σαλάτα έφτιαξα προχτές για να συνοδεύσω την μπριζόλα μου.
Θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο ή να μπει σε ταπεράκι για το γραφείο.
Οι ποσότητες δικές σας ανάλογα με τις ανάγκες σας.
- σπαράγγια
- μικρές πατάτες
- αυγό βρασμένο
- λίγα φύλλα μάραθου
- φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μείγμα βοτάνων προαιρετικό
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα σπαράγγια. Βράζουμε τις πατάτες και το αυγό
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα σπαράγγια και βράζουμε 2-3 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε σε γκριλ ή BBQ.
- Σε πιατέλα στρώνουμε τα σπαράγγια και ανάμεσα τους τις πατάτες και το αυγό σε κομμάτια. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το μάραθο. Νοστιμίζουμε με αλάτι πιπέρι και τα βότανα.
- Τόσο απλά και γρήγορα.