Καθαρίζοντας το ψυγείο βρήκα ένα βαζάκι με βύσσινα από το λικέρ που είχα φτιάξει πριν λίγο καιρό.
Επειδή δεν πετάμε τίποτα έγινε αυτό το brownie με πολύ σοκολάτα και προσθήκη βύσσινων και λίγων φραγκοστάφυλων προκειμένου να συμπληρωθεί η απαιτούμενη ποσότητα των φρούτων.
- 125 γρ βούτυρο
- 150 γρ κουβερτούρα
- 200 γρ ζάχαρη
- 50 γρ κακάο
- 100 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- 200 γρ βύσσινα χωρίς κουκούτσι
- 50 γρ σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια
- Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ελαφρά βουτυρωμένο ένα ταψί 20χ20 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και την κουβερτούρα. Τοποθετούμε στην εστία σε χαμηλή ένταση και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας κι ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας με το σύρμα.
Τα βύσσινα μπορεί να είναι φρέσκα στην εποχή τους ή να αντικατασταθούν με κεράσια.
Επίσης τώρα μπορούμε να βάλουμε βύσσινα από κομπόστα.
Θα το επαναλάβω σύντομα μόνο με φραγκοστάφυλα που έχω πολλά από το λικέρ.