Μια εύκολη συνταγή που έγινε σε μια μέρα με πάρα πολλές ασχολίες, αλλά φάγαμε νόστιμα.
Συστατικά
Για το σολομό
- 2 φιλέτα σολομού
- 25 γρ κους κους
- 1 κουτ. σούπας τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
- 50 ml νερό ζεστό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- φέτες λεμονιού
Για τα λαχανικά
- 100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ kale κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 1/4 κοτ. γλυκού μπούκοβο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για το σολομό
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους και το τριμμένο τζίτζερ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
Για τα λαχανικά
- Εμείς τα συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές. Αν τα φιλέτα μας είναι πιο μεγάλα μπορούν να συνοδευτούν με μια σαλάτα εποχής χωρίς τις πατάτες.
Powered byWP Ultimate Recipe
Αυτή η πρόταση μου είναι πολύ χρήσιμη αφού ο σολομός μου αρέσει σε όλες του τις εκδοχές! Δεν τον είχα ξαναδεί με επικάλυψη κους-κους αλλά σίγουρα είναι μία πρόταση που θα δοκιμάσω