Μια εύκολη συνταγή που έγινε σε μια μέρα με πάρα πολλές ασχολίες, αλλά φάγαμε νόστιμα.

Σολομός με κρούστα κους κους πάνω σε σοταρισμένα λαχανικά.
 2 άτομα
Συστατικά
Για το σολομό
- 2 φιλέτα σολομού
 - 25 γρ κους κους
 - 1 κουτ. σούπας τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
 - 50 ml νερό ζεστό
 - αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 - ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 - φέτες λεμονιού
 
Για τα λαχανικά
- 100 γρ τρυφερά φύλλα από σπανάκι κομμένα σε μικρά κομμάτια
 - 50 γρ kale κομμένα σε μικρά κομμάτια
 - 1 σκελίδα σκόρδου
 - 1/4 κοτ. γλυκού μπούκοβο
 - 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 - αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
Για το σολομό
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κους κους και το τριμμένο τζίτζερ, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά.
 - Απλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα τοποθετούμε πάνω στο κους κους πατώντας τα να κολλήσει καλά. Τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να κολλήσει κι από εκεί κους κους.

 - Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλυφτεί ο πάτος του και μόλις ζεσταθεί μεταφέρουμε τα φιλέτα. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

 
Για τα λαχανικά
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα αρώματα τους.

 - Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά και ανακατεύουμε να μαραθούν. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά να σοταρισθούν.

 - Μεταφέρουμε σε πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τα φιλέτα του σολομού και φέτες λεμονιού.

 - Εμείς τα συνοδεύσαμε με πατάτες τηγανητές. Αν τα φιλέτα μας είναι πιο μεγάλα μπορούν να συνοδευτούν με μια σαλάτα εποχής χωρίς τις πατάτες.
 

	
Αυτή η πρόταση μου είναι πολύ χρήσιμη αφού ο σολομός μου αρέσει σε όλες του τις εκδοχές! Δεν τον είχα ξαναδεί με επικάλυψη κους-κους αλλά σίγουρα είναι μία πρόταση που θα δοκιμάσω