Το καλοκαίρι ήρθε και θέλουμε λιγότερη παραμονή στην κουζίνα λόγω ζέστης ή γιατί το μυαλό είναι αλλού, βόλτες παραλίες κλπ.
Διαλέγουμε πιάτα εύκολα και νόστιμα, που είναι παντός καιρού.
Αυτή η μακαρονάδα που σας προτείνω έγινε μέσα σε 20 λεπτά.
- 180 γρ σπαγγέτι
- 400 γρ φρέσκες γαρίδες
- 2 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
- 2 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 200 ml κεφίρ
- 1/2 λεμόνι το χυμό του
- λίγα φύλλα βασιλικού ή δυόσμου
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και τα κεφάλια. Κάνουμε μια μικρή τομή στη ράχη και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει τοποθετούμε το σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρυσαφί χρώμα, μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας τες. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το σπαγγέτι με 3-4 κουτ. σούπας από το νερό που έβρασαν, το λιωμένο σκόρδο, τα ψιλοκομμένα φύλλα από βασιλικό ή δυόσμο και το κεφίρ. Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
Αντί του κεφίρ μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος.
Αν δεν έχουμε αμύγδαλα φιλέ μπορούμε να βάλουμε ασπρισμένα αμύγδαλα κομμένα.
Αν δεν έχουμε φρέσκες γαρίδες μπορούμε να βάλουμε κατεψυγμένες.
Προαιρετική η προσθήκη ενός πικάντικου τριμμένου τυριού.
Πολύ ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη πρόταση! Πολύ πιο υγιεινό το κεφίρ αντί της κρέμας.