Σήμερα έχουμε γιορτή, ο πρωτότοκος της οικογένειας κλείνει τα “40”.
Τα σχέδια ήταν κάπως διαφορετικά, να έρθει στην Ελλάδα να τα γιορτάσουμε όπως και τα “30” που κάναμε μεγάλο γλέντι.
Λίγο ο Covid, λίγο άλλες δυσκολίες και φέτος θα γιορταστούν διαδικτυακά.
Η μαμά πάντα βέβαια θα φτιάχνει γλυκά όπου και αν βρίσκονται και γιορτάζουν τα παιδιά.
Το πότε πέρασαν τόσα πολλά χρόνια, ούτε που το κατάλαβα, σαν χτες μου μοιάζει που τον έπιασα στην αγκαλιά μου για πρώτη φορά.
Όταν γίνεσαι γονιός ούτε που ξέρεις τι θα συμβεί στην πορεία, τα γεγονότα σε οδηγούν και προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο.
Σε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθήσαμε να τα διδάξουμε – μάθουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, όμως δεν μπορώ να παραβλέψω ότι και εμείς διδαχτήκαμε πολλά και από τα δυο μας παιδιά και εγώ συνεχίζω ακόμη να μαθαίνω.
Το σημαντικότερο που νομίζω ότι κατορθώσαμε μαζί με τον πατέρα τους είναι ότι έγιναν αυτό που τα ίδια επιθυμούσαν και μπορούν ως ανεξάρτητα άτομα να πορεύονται τόσο στην προσωπική τους αλλά και στην επαγγελματική τους ζωή.
Χρόνια Πολλά Αλέξανδρε!!
- 250 γρ μπισκότα τζίτζερ
- 50 γρ λευκή σοκολάτα τριμμένη
- 100 γρ βούτυρο λιωμένο
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 4 κουτ. σούπα; ζάχαρη καστανή
- 60 ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από ένα λεμόνι
- 500 γρ ραβέντι
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκατοστά
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε καλά με την τριμμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και εκατό γραμμάρια από το ραβέντι αφού το ψιλοκόψουμε. Ζεσταίνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Περνάμε το μείγμα από λεπτή σήτα βοηθώντας το με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.
- Κόβουμε το υπόλοιπο ραβέντι σε κύβους 3 εκατοστών και το βάζουμε σε κατσαρόλα με το μέλι και 1 κουταλιά σούπας νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά
Επειδή σίγουρα θα δυσκολευτείτε να βρείτε ραβέντι προτείνω ένα ζελέ από σαγκουίνια ή ρόδια ή φράουλες στην εποχή τους.
Όσοι είστε στην Αθήνα και ενδιαφέρεστε να βρείτε ραβέντι επικοινωνήστε με το Μποστάνι
Επειδή μπισκότα τζίτζερ δεν έβρισκα στη γειτονιά έφτιαξα τα δικά μου, έτσι έχω και συνοδευτικά για το τσάι μου.