share

Ταρτάκια με τυριά και φρούτα

από
Ταρτάκια με τυριά και φρούτα

Είναι να μη μου μπει κάτι στο μυαλό, αυτά τα ταρτάκια τα είχα δει πριν πολλά χρόνια (2014) σε περιοδικό μεγάλου ΣΜ της Αγγλίας και μάλιστα είχα βάλει σελιδοδείκτη, τι πρωτότυπο για μένα!!

Αυτές τις δύσκολες μέρες τα ξεφυλλίσματα βιβλίων και περιοδικών δίνουν και παίρνουν και να που και πάλι βρέθηκαν μπροστά μου, τυχαίο δε νομίζω.

Τώρα που τα φρούτα είναι στα καλύτερα τους σκέφτηκα να τα φτιάξω για να συνοδεύσω ένα ποτήρι κρασί μαζί με φίλη.

Μπορούν να αποτελέσουν το πρώτο πιάτο ενός κύριου γεύματος ή ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο.

Τα έφτιαξα με νεκταρίνια γιατί ήταν τα μόνα κατάλληλα σε μέγεθος αλλά και ωριμότητα που βρήκα στη λαϊκή.

Μπορούν να γίνουν και με ροδάκινα ή βερίκοκα, δοκιμάστε τα.

Ταρτάκια με τυριά και φρούτα

4 ταρτάκια

Συστατικά
  

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 νεκταρίνια ή ροδάκινα
  • 2 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ πεκορίνο τριμμένο
  • λίγα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • βούτυρο για τα φορμάκια
  • 4 φορμάκια τάρτας διάμετρος βάσης 8εκατ.

Οδηγίες
 

  • Απλώνουμε τη σφολιάτα σε επιφάνεια εργασίας. (Αν είναι κατεψυγμένη φροντίζουμε να την έχουμε αποψύξει καλά) Κόβουμε κομμάτια με διάμετρο 13 εκατοστά.
  • Αλείφουμε τα φορμάκια με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και στρώνουμε τα κομμάτια της σφολιάτας έτσι που να καλύπτουν και τα πλαϊνά από τα φορμάκια.
  • Προσθέτουμε λίγο τυρί ίσα που να καλυφθεί ο πάτος από τα φορμάκια.
  • Πλένουμε καλά τα φρούτα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τοποθετούμε από ένα κομμάτι πάνω από το τυρί με το κομμένο μέρος προς τα επάνω.
  • Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το βασιλικό και λίγο τυρί. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και τέλος σκορπάμε λίγο τυρί από πάνω.
  • Τοποθετούμε τα φορμάκια σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο αφήνουμε 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με μια πράσινη σαλάτα, εδώ είναι γλιστρίδα. Ταιριάζει πολύ καλά και με ρόκα.

Σημειώσεις

Για πιο πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να βάλουμε ένα πιο πικάντικο τυρί, προτείνω αρσενικό Νάξου ή να βάλουμε δυο είδη τυριών, ανάλογα με το τι έχουμε ή τι μας αρέσει.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode