Το ψάρι είναι στα πιάτα μου υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα, κάποιες φορές ίσως και δυο, ανάλογα με το τι έχω φροντίσει να αγοράσω.
Αυτή η φέτα ψαριού είχε αγοραστεί όταν υπήρχε η ανακοίνωση του της πρόσφατης καραντίνας, λες και βγήκαμε ποτέ… και είχε μπει στην κατάψυξη με το φόβο του γενικού κλεισίματος.
Στη λαϊκή μας την Τετάρτη αγόρασα λίγα άγρια χόρτα και όταν τα καθάριζα είδα ότι ανάμεσα τους υπήρχαν άγρια λάπατα και σέσκουλα. Θυμήθηκα τότε πως η αδελφή μου συχνά συνοδεύει τα ψάρια με άγρια χόρτα.
Έκανα τα δικά μου και βγήκε αυτό το νόστιμο πιάτο.
Δοκιμάστε το ιδιαίτερα όσοι είστε τυχεροί και μπορείτε να μαζέψετε μόνοι σας χόρτα.
Τα υλικά που δίνονται αφορούν μια μερίδα.
- 1 φέτα ψαριού
- 250 γρ άγρια χόρτα
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Καθαρίζουμε τα χόρτα τα πλένουμε καλά και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια τα πολύ μεγάλα. Τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 μόνο λεπτά και στραγγίζουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο το πρώτο εικοσάλεπτο.
Επειδή τα χόρτα θα βγάλουν υγρά δεν προσθέτουμε άλλο υγρό.
Η αδελφή μου προσθέτει σάλτσα ντομάτας ή ψιλοκομμένες ντομάτες, εγώ προτίμησα τη λεμονάτη έκδοση.
Αντί της φέτας ψαριού μπορεί να μπει ολόκληρο ψάρι π. χ. μια τσιπούρα ή λαβράκι.