Φιλέτο κοτόπουλου με παραπούλια και λεμόνια στη γάστρα

Φιλέτο κοτόπουλου με παραπούλια και λεμόνια στη γάστρα

Ένα γρήγορο φαγητό είναι η σημερινή μου πρόταση, το έκανα μια Κυριακή μεσημέρι. Μπαίνουν όλα σε γάστρα και αν θέλεις επιπλέον βράζεις και ένα μπασμάτι ή τηγανίζεις πατάτες για συνοδευτικό.

Η πρόταση ήταν με λαχανάκια Βρυξελλών αλλά στη δεδομένη στιγμή δεν υπήρχε η δυνατότητα εύρεσης τους, γιαυτό και έβαλα παραπούλια και ταίριαξαν πολύ.

 

 

 

Φιλέτο κοτόπουλου με παραπούλια και λεμόνια στη γάστρα
Print Recipe
Φιλέτο κοτόπουλου με παραπούλια και λεμόνια στη γάστρα
Print Recipe
Συστατικά
  • 2 φιλέτα μπουτιού κοτόπουλου
  • 1/2 λεμόνι , χυμό και ξύσμα
  • 1/2 λεμόνι σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • παραπούλια
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Διαδικασία
  1. Παίρνουμε το ξύσμα από το λεμόνι. Το μισό το κόβουμε σε ροδέλες και από το άλλο μισό παίρνουμε το χυμό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στη γάστρα. Ρίχνουμε από πάνω το χυμό, το ξύσμα, το μπούκοβο, τη σόγια το σκόρδο και το μέλι. Ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  3. Προσθέτουμε τα παραπούλια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ολόκληρα. Ανάμεσα τοποθετούμε τις ροδέλες του λεμονιού και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε λίγο ζωμό, μη βάλετε πολύ αν χρειαστεί θα προσθέσετε στην πορεία.
  4. Τοποθετούμε τη γάστρα σκεπασμένη στο κάτω μέρος του φούρνου που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς και αέρα. Ψήνουμε για 30 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, συνεχίζοντας για 10 λεπτά ακόμη μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό και να δέσει η σάλτσα.
  5. Σερβίρουμε με μπασμάτι ατμού ή πατάτες τηγανιτές.
Σημειώσεις

Για το μπασμάτι ατμού μπορείτε να δείτε εδώ τη συνταγή.

Προτίμησα φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο για πιο μαλακό και ζουμερό αποτέλεσμα.

Αν βρείτε λαχανάκια Βρυξελών προσθέστε τα κομμένα στη μέση.

Αν βάλετε περισσότερα παραπούλια ή αρκετά λαχανάκια Βρυξελλών δεν είναι απαραίτητο άλλο συνοδευτικό.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

2 Σχόλια

  1. Avatar Ο/Η "..ζαχαρούλα.." λέει:

    είμαι σίγουρη ότι αυτήν την συνταγή θέλω να την δοκιμάσω… <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *