Αυγά με μπέικον στο γκρίλ

από
Αυγά με μπέικον στο γκρίλ

Για το πρωινό μας ή για το brunch  μια διαφορετική έκδοση του “τηγανητού” αυγού, γιατί το πρωινό μας  πρέπει να έχει νοστιμιές!!

Αυγά με μπέικον στο γκρίλ

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 4-5 φέτες μπέικον
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας τυρί τριμμένο κασέρι ή κεφαλογραβιέρα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • μπολάκια ramekins

Οδηγίες
 

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε για 2-3 λεπτά το μπέικον Σε μπολάκια ramekins στρώνουμε το μπέικον στα πλάγια και στον πυθμένα. Προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος και λίγο τυρί.
  • Σπάζουμε ένα αυγό στο κάθε μπολάκι και προσθέτουμε από πάνω στα πλάγια λίγη κρέμα και τυρί.
  • Βάζουμε στο φούρνο στο μεσαίο ράφι με αναμμένο το γκριλ σε μέτρια ένταση για 8 - 9 λεπτά προσέχοντας να έχει ψηθεί το αυγό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί, χυμό πορτοκαλιού και ένα μυρωδάτο καφέ. Έτσι απλά αλλά διαφορετικά.

Σημειώσεις

Μπορούμε να τρίψουμε πιπέρι από πάνω.
Αν βρείτε μπέικον σε στρόγγυλες ροδέλες θα είναι ακόμη καλύτερο για την επικάλυψη του μπολ.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode