Μπάμιες με ψάρι ή ψάρι με μπάμιες όπως και αν το πεις το ίδιο αποτέλεσμα θα έχεις.
Είχα ακούσει από φίλους για το συνδυασμό μάλιστα κάποιος μου είχε πει να μην παραλείψω τη δοκιμή, όμως μέχρι και την περασμένη εβδομάδα δεν είχα δοκιμάσει.
Τι θα φάμε σήμερα ρωτάω ;; μπάμιες η απάντηση. Σκέτες συνεχίζω να ρωτάω και η απάντηση όπως εσύ θέλεις. Μια σύντομη επίσκεψη σε πρόσφατα ανακαινισμένο ΣΜ της γειτονιάς, μεγάλης αλυσίδας, με έκανε να αγοράσω μια μεγαλούτσικη φέτα μπακαλιάρου.
Τα ψάρια στο ΣΜ τα εμπιστεύομαι μόνο και μόνο γιατί στα ταμπελάκια τους αναγράφουν προέλευση χώρας ή εκτροφής και οι πληροφορίες μου λένε ότι είναι όσο γίνεται φρέσκα.
Με το μπακαλιάρο στην τσάντα με τα ψώνια επιστρέφοντας σπίτι όπως καταλαβαίνεται οι μπάμιες βρήκαν συνοδευτικό.
Το συγκεκριμένο φαγητό γίνεται στο φούρνο, λόγω υπερβολικής ζέστης προτίμησα την κατσαρόλα και δεν το μετάνιωσα ήταν εξίσου καλό.
Μπάμιες με ψάρι
Συστατικά
- 350 γρ μπάμιες βάρος καθαρισμένες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2-3 σκελίδες σκόρδου
- 2 ώριμες ντομάτεςς περασμένες από τον τρίφτη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 250 γρ φέτα ψαριού
- 1 κου. γλυκού κάρυ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις προετοιμάζουμε όπως θα δείτε στην ανάρτηση: Ας γνωρίσουμε και ας αγαπήσουμε τις μπάμιες. Θα βρείτε το σύνδεσμο στο τέλος της συνταγής.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια προς δυνατή ένταση. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σοτάρουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις μπάμιες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό τις ντομάτες, νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και κάρυ και βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια ένταση, να μαλακώσουν οι μπάμιες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Δεν ανακατεύουμε σε αυτή τη φάση, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα του ψαριού. Μαζεύουμε τις μπάμιες προσεκτικά,κάνοντας χώρο προκειμένου να τοποθετήσουμε το ψάρι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά (ανάλογα το πάχος της φέτας) γυρίζοντας μια φορά τη φέτα ψαριού προσεκτικά με φαρδιά κουτάλα. Αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα και αποσύρουμε από την εστία.
- Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.
- Η δική μας σαλάτα ήταν παντζάρια με πλιγούρι και τυρί φέτα. Πολύ εύκολη να γίνει, αφού μουλιάσουμε το πλιγούρι για 20 λεπτά το στραγγίζουμε και το ανακατεύουμε με κομμένες φέτες παντζαριού ένα ντρέσινγκ από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και ξύδι βαλσαμικό. Προσθέτουμε από πάνω κομματάκια τυριού φέτας.
Καλησπέρα! Αγαπώ τις μπάμιες και τις έχω μαγειρέψει και σκέτες λαδερές και με κοτόπουλο και ψητές στον φούρνο αλλά με ψάρι ποτέ και είναι πολύ ωραία ιδέα.
Το ψάρι μπορεί φαντάζομαι να είναι οποιοδήποτε κατεψυγμένο όχι όμως λιπαρό π.χ. όπως ο σολωμός.
Καλησπέρα Έφη, αν σου αρέσει ο σολομός στο φούρνο θα μπορούσε να μπει, οι περισσότερες προτάσεις που έχω δει είναι με σφυρίδα, συναγρίδα ή κολιούς. Αν δοκιμάσεις πες μου τι έβαλες και εντυπώσεις.