Cheesecake με σαγκουίνια

Cheesecake με σαγκουίνια

Όσο ζώ και έχω τα μυαλά μου, δεν θα σταματήσω να γιορτάζω τα γενέθλια του γιου μου, της κόρης μου της εγγονής μου και όλων των μελών της οικογένειας, όσο μακριά κι αν βρίσκονται.

Από χτες το βράδυ, ξεφύλλισα διάφορα περιοδικά μου ψάχνοντας ένα εύκολο γλυκό, προσαρμοσμένο σε υλικά που  θα είχα στο σπίτι μιας και οι επισκέψεις στα ΣΜ είναι αραιές και που. Χτες βράδυ το είδα κι αυτό, έξω από μεγάλο ΣΜ σε κεντρικό δρόμο ουρά πάνω από 30 άτομα, οπότε αρκέστηκα σε ότι ευτυχώς είχα.

Ένα cheesecake εύκολο λοιπόν για κάθε γιορτή και όχι μόνο.

Cheesecake με σαγκουίνια
Print Recipe
Cheesecake με σαγκουίνια
Print Recipe
Συστατικά
  • 120 γρ μπισκότα digestive
  • 50 γρ βούτυρο
  • 2-3 πορτοκάλια σαγκουίνια
  • 300 γρ τυρί κρέμα
  • 2 αυγά
  • 70 γρ ζάχαρη ψιλή
  • 12 γρ κορνφλάουρ
  • τσέρκι διαμέτρου 18εκατ
Διαδικασία
  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και παίρνουμε το ξύσμα από όλα και το χυμό από μισό. Τα υπόλοιπα θα τα χρειαστούμε για τη διακόσμηση.
  2. Στήνουμε το τσέρκι μας σε μια λαμαρίνα ή ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε ελαφρά τσέρκι και χαρτί.
  3. Σε επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα. Τα μεταφέρουμε σε μπολ με το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι και ισιώνουμε καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Σε ένα μπολ ανάδευσης προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό, το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ. Ανακατεύουμε- χτυπάμε με σύρμα κουζίνας.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τσέρκι πάνω από τα μπισκότα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 45 έως 50 λεπτά, ελέγχοντας να κάνει μια ελαφρά ταλάντευση στη μέση. Μην το παραψήσετε, όταν κρυώσει θα σφίξει.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες πριν το ξεφορμάρουμε.
  8. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε με λεπτές φέτες από τα πορτοκάλια που κρατήσαμε.
Σημειώσεις

Αν δεν έχετε σαγκουίνια μπορείτε να βάλετε άλλα πορτοκάλια.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα άλλο chesseecake  με εσπεριδοειδή.

Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *