Chutney με κεράσια

Chutney με κεράσια

Πριν αρκετές μέρες, ένα βιαστικό πρωινό στη λαϊκή, αγόρασα λίγα κεράσια.

Φέτος είχα φάει μέχρι τότε τα καλύτερα κεράσια, έλα όμως που αυτά (άλλης περιοχής και άλλου παραγωγού) δεν είχαν καμιά σχέση. Τραγανά με άνοστα δε.

Και επειδή δεν πετάμε τίποτα άρχισαν οι σκέψεις τι να τα κάνω;;

Ως δια μαγείας ήρθε η ιδέα σύντομα από Αγγλικό περιοδικό που παρακολουθώ on line και η μνήμη πήγε σε αυτό που είχα κάνει παλιότερα με αγριοκέρασα  και έτσι πειραματίστηκα φτιάχνοντας αυτό το chutney.

Για άλλους λόγους έμεινε στο ψυγείο μερικές μέρες χωρίς να δοκιμαστεί, αν και αυτό του έκανε καλό, έδεσαν οι γεύσεις των υλικών και από χτες άρχισαν οι δοκιμές.

Θα δείτε πιο κάτω τα πρώτα ταιριάσματα.

Αν ακόμη βρείτε κεράσια δοκιμάστε το, αν δε βρείτε δοκιμάστε με μαύρα σταφύλια χωρίς κουκούτσια.

 

Chutney με κεράσια
Print Recipe
Μερίδες
1 βαζάκι των 250 γρ
Μερίδες
1 βαζάκι των 250 γρ
Chutney με κεράσια
Print Recipe
Μερίδες
1 βαζάκι των 250 γρ
Μερίδες
1 βαζάκι των 250 γρ
Συστατικά
  • 300 γρ κεράσια χωρίς τα κουκούτσια
  • 6 κουτ. σούπας ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους μουστάρδας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/4 κουτ. γλυκού ολόκληρα πιπέρια
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
  1. Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα κεράσια.
  2. Τα τοποθετούμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μικρή κατσαρόλα και τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση.
  3. Ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά περίπου.
  4. Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βάζο και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
  5. Οι πρώτες δοκιμές έγιναν με ψητή φέτα και ψωμί σπιτικό περασμένο από τοστιέρα.
  6. Η δεύτερη δοκιμή έγινε πάνω σε φάβα και αμπελοφάσουλα.
Powered byWP Ultimate Recipe

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *