Το Clafoutis είναι ένα γλύκισμα που φτιάχνεται με φρέσκα φρούτα και επικάλυψη από ένα κουρκούτι.
Η προσθήκη μπύρας στο συγκεκριμένο είναι μια ιδέα που είχα διαβάσει παλιότερα σε συνδρομητικό περιοδικό.
Σήμερα η ανάγκη γλυκού ήταν επιβεβλημένη, τα κεράσια ήταν στο ψυγείο κράτησα λίγη μπύρα από το μεσημεριανό μας γεύμα και σκάρωσα στα γρήγορα το γλυκό.
Σερβιρίστηκε με ένα παγωτό αγορασμένο από τον κοντινό μας φούρνο, δεν ήταν και άσχημο.
- 400 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 100 γρ ζαχαρη άχνη και λίγη για την επικάλυψη
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 75 γρ αλεύρι μαλακό
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- 100 ml μπύρα ξανθιά
- 3 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
- Ταψί ή φόρμα χωρητικότητας 1 λίτρου
- Βουτυρώνουμε ελαφρά το ταψί μας. Πλένουμε τα κεράσια και τους αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα απλώνουμε στο ταψί τα πασπαλίζουμε με κουταλιά από τη ζάχαρη και σκορπάμε παντού το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι. Κάνουμε ένα λακουβάκι και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά.
Τα φρούτα μπορεί να είναι φράουλες ή βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
Μπορείτε να δείτε εδώ ένα άλλο clafoutis με αχλάδια.
Το πιο εύκολο γλυκό. Τώρα θα βάλω κι εγώ με μούρα.
Έχω πολύ καιρό να φτιάξω clafutis, να δοκιμάσω ίσως με αρώνια!!
Γιατί όχι νομίζω ότι του ταιριάζουν πολλά φρούτα.