Cupcakes με Rhubarb

Cupcakes με Rhubarb

Στα πλαίσια προμηθειών για πειραματισμούς επιστέφτηκα αγαπημένο μανάβικο.

Άλλος ήταν ο στόχος αλλά όταν βρίσκεις κάτι που δύσκολα θα ξαναβρείς το αγοράζεις.

Παλιότερα πάλι από το ίδιο μανάβικο είχα προμηθευτεί rhubarb και είχα φτιάξει αυτό το κέικ και αυτή τη μαρμελάδα .

Τώρα με μια συνταγή που μου είχαν στείλει τα παιδιά μου, για κέικ, την προσάρμοσα σε αυτά τα κεκάκια, είναι μια καλή λύση για το απογευματινό μου τσάι, χυμό ή σοκολάτα.

Έχω φτιάξει και πάλι μια μαρμελάδα για την οποία θα μιλήσουμε μια άλλη μέρα.

Ξέρω ότι πολλοί δεν γνωρίζετε το rhubarb στα Ελληνικά ραβέντι, αν θέλετε να ρίξτε μια ματιά εδώ που έχω γράψει λίγα λόγια για αυτό.

Αν θέλετε να το ψάξετε στην Αθήνα θα σας βοηθήσει για την προμήθεια του ο Στέλιος από το Μποστάνι.

Cupcakes με Rhubarb
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 cupcakes 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
25 λεπτά 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 cupcakes 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
25 λεπτά 10 λεπτά
Cupcakes με Rhubarb
Print Recipe
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 cupcakes 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
25 λεπτά 10 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
12 cupcakes 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος Χρόνος αναμονής
25 λεπτά 10 λεπτά
Συστατικά
  • 80 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 100 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 150 γρ rhubarb
  • αμύγδαλα φιλέ
Διαδικασία
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τα τριμμένα αμύγδαλα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανάδευσης βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε σταδιακά τα στερεά υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν και να πάρουμε ένα ομοιογενοποιημένο μείγμα.
  4. Μοιράζουμε σε ταψάκι με θήκες για cupcakes που έχουμε βουτυρώσει ή σε θήκες σιλικόνης όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
  5. Καθαρίζουμε το rhubarb από τυχόν σκληρές ίνες το κόβουμε σε κομμάτια περίπου 2 εκατοστών και τοποθετούμε από δυο κομμάτια σε κάθε κεκάκι. Μοιράζουμε λίγα αμύγδαλα φιλέ από πάνω (προαιρετικό)
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά ελέγχοντας να βγαίνει στεγνό ένα σουβλάκι.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε.
  8. Ξεφορμάρουμε και συνοδεύουμε τον καφέ μας ή το τσάι μας ή και το πρωινό μας.
Powered byWP Ultimate Recipe
Ξανθή

Ξανθή

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *