Το πρωινό γεύμα θεωρώ ότι είναι το κυριότερο της ημέρας, ακολουθώντας δε τη σοφία του λαού “Το πρωί φάε σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν άρχοντας και το βράδυ σαν ζητιάνος” δεν το παραλείπω ποτέ και όταν υπάρχει περισσότερος χρόνος και κέφια φροντίζω να φτιάχνω κάτι το ιδιαίτερο ή και περισσότερα του ενός εδέσματα αλμυρά ή γλυκά.
Μερικές από τις προτάσεις μου στη σελίδα που μπορείτε να αναζητήσετε ψάχνοντας για πρωινό.
Για σήμερα η πρόταση είναι αυτά τα popovers ένα είδος μάφιν, που μοιάζει με πουτίγκα και η διόγκωση του γίνεται με τη βοήθεια των αυγών και μόνο.
Είδα κάποια μέρα μια φίλη να τα φτιάχνει και σε αναζήτηση για ένα διαφορετικό γεύμα πρωινού βρήκα πολλές ιδέες. Μια από αυτές έφτιαξα για το σημερινό μας πρωινό και σας την προτείνω.
Είναι πολύ εύκολη συνταγή μπορεί να την υλοποιήσει κι ένα μικρό παιδί (με την επιτήρηση σας για το ψήσιμο) και δεν περιέχει βούτυρο ούτε ζάχαρη.
- 150 γρ αλεύρι δυνατό
- 1/2 κοτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 3 αυγά
- 220 ml γάλα
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και λίγο για τις θήκες
- μαρμελάδα ή φρούτα
- ζαχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικό)
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα.
- Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά εκτός της μαρμελάδας. Με σύρμα κουζίνας χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
- Αλείφουμε θήκες σιλικόνης ή τις θήκες του ταψιού για μάφιν με λίγο ηλιέλαιο.
- Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι και ψήνουμε για 20 λεπτά
Εννοείτε ότι μπορεί να αποτελέσουν συνοδευτικό του απογευματινού μας καφέ ή τσαγιού.
Αν δεν έχουμε ταψί για μάφιν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μιας χρήσης μικρά φορμάκια.
Ομολογώ πως δεν τα ήξερα αυτά τα γλυκάκια, έτσι όμως όπως τα βλέπω δείχνουν και πολύ εύκολα αλλά και ιδανικά για γλυκά πρωινά και απογευματινά! Μας αρέσουν πολύ οικογενειακώς τα γλυκά πυ περιέχουν μαρμελάδα κι έτσι είναι ο,τι πρέπει για άμεση δοκιμή, ειδικά αυτές τις μέρες των γιορτών που ξυπνάμε όλοι μαζί!