Αφού μαζέψαμε τα χειμωνιάτικα μας πλύναμε τα χαλιά μας νάμαστε πάλι εδώ με απλό καθημερινό φαγητό. Τα δύσκολα αργότερα να ξεκουραστούμε κιόλας.
Κοτόπουλο με χυλοπίτες σπιτικές
3 μερίδες
Συστατικά
- 1/2 κοτόπουλο ή δυο μπούτια κομμένο σε μερίδες
- 1 κρεμμύδι μεγάλο χοντροκομμένο
- 1-2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λωρίδες
- 1 μικρή συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα ή 3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδα
- 350 γρ σπιτικές χυλοπίτες ή του εμπορίου
Οδηγίες
- Σε απλωτή κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και το αφήνουμε να βράσει. Μόλις έχει τελειώσει το νερό προσθέτουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρά, προσθέτουμε και τις μερίδες του κοτόπουλου (τις οποίες έχουμε πλύνει και στεγνώσει σε χαρτί κουζίνας) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Εγώ δεν αφήνω πολύ να σοταριστεί για λόγους διατροφής.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές χοντροκομμένες τα ντοματάκια και τα σκόρδα. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά.
- Όταν έχει σχεδόν βράσει προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και νερό τόσο όσο θα πρέπει να βράσουν οι χυλοπίτες. Μόλις πάρει μια βράση αδειάζουμε σε γάστρα ή ταψί που σκεπάζει.
- Προσθέτουμε και τις χυλοπίτες και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και αέρα για 20 περίπου λεπτά. Καλό θα είναι να έχετε λίγο ζεστό νερό αν χρειαστεί να προσθέσετε στις χυλοπίτες.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.
Σημειώσεις
Για τις σπιτικές χυλοπίτες μπορείτε να δείτε εδώ.
Καλώς όρισες!!
Αυτό θα πει σύμπτωση, αύριο σχεδόν το ίδιο φαγάκι θα “σερβίρουμε” κι εμείς!!
Μόνο που εγώ το κάνω απ’ ευθείας στην γάστρα, χωρίς κατσαρόλα δηλαδή!
Από τα πιο νόστιμα φαγάκια και οι φωτογραφίες σου λαχταριστές!!
Καλή βδομάδα!!
Μπράβο Ξανθή, τέλειο το φαγητό! Γειά στα χέρια σου!!
πεντανόστιμο, μου άνοιξε την όρεξη βραδιάτικα…
Ξανθή μου είναι τέλειο. Καιρό έχω να το φτιάξω. Φαίνεται τόσο μα τόσο νόστιμο. Αχ αχ πρωί πρωί.
# Έλενα στη γάστρα εγώ βάζω όλα τα γιουβέτσια μετά το πρώτο βράσιμο.
#vanillia καλώς ήρθες στο μπλογκόσπιτό μας, σε ευχαριστώ πολύ!!
#ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ όντως πεντανόστιμο ιδιαίτερα με τις σπιτικές χυλοπίτες κι αν προσθέσεις και λόγο βούτυρο!!αλλά εγώ λόγω διατροφής δεν έχω στο σπίτι μου βούτυρο!!
#Λίνα για βάλε αυτόν το μικρό μάγειρα να το φτιάξει!!!χαχαχα
Ξανθή μου θύμισες τις Κυριακές στο πατρικό μου σπίτι που συχνά υπήρχε αυτό το φαγητό 🙂