share

Ρολό κιμά με γέμιση αυγά ,καρότο, πιπεριά

από
Ρολό κιμά με γέμιση αυγά ,καρότο, πιπεριά

Υλικά
Για το ρολό
500 γρ. κιμά
1 αυγό
3- 4φρυγανιές
1 μέτριο κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδο
1 κουταλίτσα μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
1 κουταλιά ξύδι
1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
Αλάτι πιπέρι ρίγανη δυόσμο
Λάδι
Για τη γέμιση
3-4 αυγά βρασμένα (σφιχτά)
1 πιπεριά κέρατο και ένα καρότο
Τυρί τριμμένο προαιρετικά

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τη φρυγανιά τριμμένη το κρεμμύδι και το σκόρδο
περασμένα από το multi, το αυγό κι όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα
όπως τα μπιφτέκια.

Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Κόβουμε με εργαλείο καθαρισμού πατάτας λεπτές φέτες το καρότο και σε λωρίδες την
πιπεριά. Αν θέλουμε προσθέτουμε και τυρί τριμμένο.
Σε χαρτί κουζίνας διπλό απλώνουμε το μείγμα του κιμά.Τοποθετούμε πάνω τις λωρίδες του καρότου και της πιπεριάς και από πάνω τα αυγά.

Με τη βοήθεια του χαρτιού φτιάχνουμε ρολό.


Τυλίγουμε προσεκτικά το ρολό και το τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα.


Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Ξεφορμάρουμε, ξετυλίγουμε κόβουμε σε φέτες

και σερβίρουμε με ριζότο λαχανικών.

Μια άλλη επιλογή
Το ρολό μπορούμε να το ψήσουμε σε ταψί , χωρίς να είναι τυλιγμένο σε χαρτί, στολίζοντας το με μπέικον και λωρίδες καρότου, προσοχή η ένωση του ρολού να είναι στο κάτω μέρος του ταψιού.


Το συνοδεύσουμε με πατάτες που θα τοποθετήσουμε γύρω από το ρολό με μπόλικο λεμονάκι, λάδι αλάτι ,πιπέρι και ρίγανη και ένα ποτήρι νερό.
Ψήνουμε για τον ίδιο περίπου χρόνο.
Η γέμιση μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα τα γούστα σας.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
  1. Απάντηση

    Αγαπημένο “μαμαδίστικο” φαγάκι, δεν ξέρω γιατί όταν ήμουν μικρή πάντα έβγαζα το αυγό στην άκρη σαν σκασμένο που ήμουν, τώρα πια διαλέγω στάνταρ κομμάτι με αυγό!
    Οι πιπερίτσες θα του πηγαίνουν σίγουρα πολύ!

    • Λίλα
    • 18 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο το ρολό! Καλά που μου το θύμησες κι έχω καιρό να το φτιάξω!!!

    • gasteroplix
    • 18 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    αγαπημένο φαγάκι, θυμίζει μανούλα
    γίνεται πολύ εμφανίσιμο και ως ατομικά ρολάκια

    • big mama
    • 18 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Αχ με πρόλαβες! Σκεφτόμουνα να το φτιάξω. Θα το φτιάξω τώρα με τη δική σου συνταγή, εγώ δεν έβαζα καρότα και πιπεριές!

  2. Απάντηση

    πράγματι αγαπημένο φαγάκι, τόσο πολύ ώστε μέχρι και η κόρη μου το φτιάχνει μόνη της πλέον (και ας το τρώει 3 μέρες !!!)
    ούτε εγώ βάζω πιπεριές, θα το σημειώσω για την επόμενη φορά…

  3. Απάντηση

    Έλενα πολύ “μαμαδίστικο” όντως αγαπημένο των παιδιών μου κι από τα πρώτα φαγητά που έφτιαξαν μόνα τους.
    Στη γέμιση μπορούμε να αυτοσχεδιάσουμε!!

  4. Απάντηση

    Λίλα χαίρομαι που σας το θύμισα!!

    gasteroplix κι ως ατομικά πολύ ωραίο αλλά αλλά πιο στεγνό,ολόκληρο κρατά τους χυμούς του!!

    big mama περιμένω τις εντυπώσεις σας!!

  5. Απάντηση

    Μπέτυ κι εμείς το φάγαμε για τρεις μέρες αυτή τη φορά γιατί υπήρχε κάποια ιδική δίαιτα στο σπίτι επί τριήμερον.
    Όσο για τα παιδιά σπάνια θα βρεις κάποιο να μην του αρέσει και να μην το εντάξει στην προσωπική του κουζίνα μεγαλώνοντας.

  6. Απάντηση

    Αγαπημενο φαγητο.Εγω δεν βαζω καροτο αλλα τυρι κιτρινο που λιωνει.

  7. Απάντηση

    Δημιουργία και με τυράκι είναι πολύ ωραίο!!
    Σας ευχαριστώ!!

    • Λίνα
    • 20 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    Πολύ ωραίο και νόστιμο φαγάκι. Βάζω πάντα πιπεριά γιατί του πάει πάρα πολύ, αλλά το κάνω σε άλλη εκδοχή. Όποτε το φτιάξω θα το αναιβάσω να το δεις.
    Πάντως όπως και να γίνει αυτό το φαγητό είναι πάντα Τέλειο.

    Καλή σας μέρα, φιλιά σε όλους.

    • cook
    • 20 Σεπτεμβρίου 2009
    Απάντηση

    πολυ αγαπημενο μου φαγακι που με κανει να θυμαμαι τα χρονια μου ως πιτσιρικα…στο πατρικο μου το τρωγαμε με πουρε…εγω το κανω με τη δευτερη εκδοχη,μαζι με πατατουλες

  8. ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ. ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ BLOG, ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΠΙΑΤΑ . ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΩ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΓΙΡΕΥΩ. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΠΕΤΤΥ ΜΑΝΟΥΣΟΥ,ΕΛΛΗΝΙΔΑ,ΑΘΗΝΑ.
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ SIGN IN ΣΤΟ BLOG, ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΩ ΛΙΓΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ E-MAIL,ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ.

  9. Απάντηση

    cook καλώς ήρθατε στο σπιτικό μας, πράγματι είναι φαγητό με μνήμες “μαμαδίστικες” όπως είπε και κάποια άλλη φίλη. Και η δεύτερη εκδοχή είναι ωραία και συνήθως κι εγώ αυτή κάνω εξ ου κι η φωτογραφία,αυτή τη φορά οι πατάτες ήταν απαγορευτικές για το γεύμα μας γιαυτό επιλέχτηκε το ριζότο.

  10. Απάντηση

    Betty καλώς ήρθατε!!
    Σας ευχαριστούμε πολύ!!

  11. Απάντηση

    Έχω πραγματικά πολύ καιρό να φάω ρολλό! Με έβαλες σε πειρασμό!

  12. Απάντηση

    Κι εμείς Κατερίνα κι είχε έρθει η στιγμή που έπρεπε να γίνει.
    Καλησπέρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode